Η Πορτογαλία, πέρασε νικηφόρα από τη Βαρσοβία και έκανε το «τρία στα τρία» στον 1ο Όμιλο της League A, με τον CR7 να έχει σκοράρει σε όλα τα ματς!

Οι Ίβηρες, ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και επικράτησαν χωρίς πρόβλημα της Πολωνίας, για την οποία δεν φάνηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, προηγείται έτσι στον όμιλο, ενώ οι Πολωνοί έμειναν τρίτοι.

Η Πολωνία προσπάθησε να πιέσει στο ξεκίνημα του ματς, αλλά γρήγορα η Πορτογαλία πήρε τα ηνία και ξεκίνησε το «σφυροκόπημα»!

Μόλις στο 10′, ο Ρονάλντο έχασε την πρώτη ευκαιρία, όταν μετά από φάση διαρκείας, βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ.

Στο 14′, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Νέβες έκανε την κεφαλιά από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δευτερόλεπτα μετά, ο Φερνάντες, υποχρέωσε τον Σκορούπσκι σε φανταστική επέμβαση, με σουτ από δεξιά στην περιοχή.

Η Πολωνία, απείλησε μόνο στο 20′, όταν ο Βαλουκέβιτς έκανε σέντρα σουτ, ο Σφιντέρσκι ήρθε σε επαφή με την μπάλα με το κεφάλι, όμως την έστειλε λίγο άουτ.

Στο 26′ όμως, οι Ίβηρες προηγήθηκαν, όταν o Nέβες γέμισε στην περιοχή, ο Φερνάντες, με πλάτη στην εστία, έστρωσε υπέροχα στον Σίλβα και αυτός κεραυνοβόλησε τον Σκορούπσκι.

Η Πορτογαλία, εξακολουθούσε να κυριαρχεί και στο 37′, ο Λεάο βγήκε στην αντεπίθεση, εκτέλεσε για το 0-2, όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ υπ’ αριθμόν 133 με την Εθνική, έχοντας σκοράρει και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Nations League!

Στους ίδιους ρυθμούς ξεκίνησε και το β’, με την Πορτογαλία να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 54′, όταν ο Ρονάλντο σέρβιρε στο «πιάτο» για τον Φερνάντες στη μικρή περιοχή, αλλά αυτός σούταρε άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η Πολωνία έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά, ο Κόστα έκανε κακή έξοδο, ο Λεβαντόφσκι έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Πορτογάλοι, απείλησαν από την άλλη ξανά στο 60′, με τον άπιαστο Λεάο να γυρίζει από δεξιά στον Φερνάντες, που αστόχησε ξανά από καλή θέση.

Στη συνέχεια όμως, ο Μαρτίνεθ έβγαλε Ρονάλντο και Λεάο, οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν και η Πολωνία βρήκε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 78ο λεπτό, όταν ο Ζιελίνσκι έκλεψε την μπάλα στην περιοχή από τον Νέβες και εκτέλεσε τον Κόστα για το 2-1.

Αναπόφευκτα, οι γηπεδούχοι άφησαν χώρους προς το τέλος για την προσπάθεια ισοφάρισης και η Πορτογαλία το εκμεταλλεύτηκε στο 88′, όταν ο Μέντες βγήκε στην κόντρα από αριστερά, θέλησε να γυρίσει για τον επερχόμενο Ζότα και ο Μπεντνάρεκ, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του, για το τελικό 1-3.

Πολωνία (Προμπιέρζ): Σκορούπσκι – Βαλουκέβιτς (46′ Κίβιορ), Μπεντνάρεκ, Νταβιντόβιτς – Φρανκόφσκι, Σιμάνσκι (84′ Πιόντεκ), Ογιεντέλε (66′ Mόντερ), Ζιελίνσκι, Ζαλέβσκι (77′ Αμεγιό) – Σφιντέρσκι (76′ Ουρμπάνσκι), Λεβαντόφσκι.
Πορτογαλία (Μαρτίνεθ): Ν. Κόστα – Ντάλοτ, Ντίας, Βέιγκα, Μέντες – Φερνάντες (90+1′ Οτάβιο), Νέβες, Σίλβα (90+2′ Σ. Κόστα) – Νέτο (82′ Σεμέντο, Ρονάλντο (63′ Ζότα), Λεάο (64′ Τρινκάο).

LEAGUE A – 1oς ΟΜΙΛΟΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Αγ., Τερμ., Β.)

1.Πορτογαλία37-39
2.Κροατία34-36
3.Πολωνία34-63
4.Σκωτία34-70

Επόμενη Αγωνιστική (15/10)

Πολωνία – Κροατία
Σκωτία – Πορτογαλία