Η Ισπανία επιβλήθηκε της Δανίας με 1-0 στην Μούρθια και πέρασε στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του Nations League με επτά βαθμούς.

Η Ισπανία σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας, και κατάφερε να δημιουργήσει δύο πολύ μεγάλες ευκαρίες. Η πρώτη του Μοράτα λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Το πλασέ του αρχηγού της Ισπανίας πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σμάιχελ στο 20′. Η πιο σημαντική στιγμή του ημιχρόνου ανήκε στον Λαμίν Γιαμάλ, όπου μετά από μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Πέδρο Πόρο, βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα, αλλά δεν ήταν εύστοχος (45’). Η Δανία είχε τις στιγμές της στον ανοιχτό χώρο με κορυφαία εξ’ αυτών το σουτ του Ντόλμπεργκ, στο 3ολεπτό της αναμέτρησης, που εξουδετέρωσε ο Ράγια.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ισπανία είχε την μπάλα και η Δανία περίμενε την ευκαιρία της να βγει στην αντεπίθεση. Όχι όσο καλά το έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Οι Μοράτα και Σμάιχελ ήταν οι πρωταγωνιστές του δευτέρου μέρους, καθώς μέσα σε έξι λεπτά ο Ισπανός νικήθηκε δις σε τετ α τετ από τον Δανό στο 62’ και στο 68’.

Το γκολ ήρθε όμως για την Ισπανία. Ο Θουμπιμέντι με το παρθενικό του τέρμα λύτρωσε την ομάδα του. Κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ στο 79’, που θα μπορούσε να αντιδράσει πολύ καλύτερα στην φάση αυτή, και έδωσε την νίκη στους “φούριας ρόχας”.