Η αήττητη Γερμανία του Γιούλιαν Νάγκελσμαν αντιμετωπίζει ένα δύσκολο τεστ με την επίσης αήττητη Ολλανδία του Κούμαν σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της βραδιάς και σε ένα από τα πιο έντονα διεθνή ποδοσφαιρικά ντέρμπι που μετράει 50 χρόνια ζωής, σε επίσημες διοργανώσεις.

Με τις δύο ομάδες να παραμένουν αήττητες στη μέση της διαδρομής, φαίνεται ότι θα είναι αυτές που θα προκριθούν στα προημιτελικά εις βάρος της Ουγγαρίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες παραμένουν χωρίς νίκη στον 3ο όμιλο της 1ης κατηγορίας.
Οι μόνοι χαμένοι βαθμοί της Γερμανίας μέχρι στιγμής ήρθαν στον αντίστροφο αγώνα τον περασμένο μήνα, με το 2-2 στο Άμστερνταμ, καθώς έχει σημειώσει νίκες επί των άλλων δύο ομάδων του γκρουπ και βρίσκεται στην κορυφή με 7 βαθμούς έναντι πέντε των «οράνιε», τον ίδιο αριθμό που είχε συγκεντρώσει σε ολόκληρη την προηγούμενη διοργάνωση του Nations League, όταν απέφυγε τον υποβιβασμό μόνο χάρη στην κακή εμφάνιση της Αγγλίας.

Η Γερμανία ξεπέρασε απρόσκοπτα την απουσία αρκετών βασικών παικτών λόγω τραυματισμών στη νίκη με 2-1 στη Βοσνία την Παρασκευή, με τον Ντενίζ Ούνταβ να πετυχαίνει δύο γκολ από τη θέση 10 και τον Τιμ Κλάιντινστ να ηγείται της επίθεσης.
Με τον Τζαμάλ Μουσιάλα και τον Κάι Χάβερτζ να είναι τραυματίες, ο Νάγκελσμαν δεν διαθέτει πολλές επιθετικές επιλογές και λογικά θα παραμείνει στο σχήμα των επιθετικών που πέτυχε απόλυτα στη Βοσνία.

Η Ολλανδία πηγαίνει στην τρίτη της συνάντηση με τη Γερμανία το 2024 έχοντας κερδίσει μόλις μία από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις με τους γείτονες και παραδοσιακούς αντιπάλους της. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είναι αήττητη σε τρεις αγώνες του UEFA Nations League ή 12 αγώνες συνολικά αν ληφθεί υπόψη μόνο η κανονική διάρκεια (όχι η ήττα στην παράταση από την Ισπανία στο EURO 2024).
Το Nations League σίγουρα δεν έχει αναδείξει τον καλύτερο εαυτό της Γερμανίας, καθώς δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό, αλλά έχει υποστεί μόνο μία ήττα εντός έδρας στη διοργάνωση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η νίκη είναι σίγουρη εδώ, διότι παρά το γεγονός ότι η Γερμανία είναι η πολύ πιο πετυχημένη χώρα, έχει κερδίσει μόνο δύο από τις προηγούμενες οκτώ συναντήσεις με την Ολλανδία.
Τέσσερις από αυτές τις οκτώ έχουν λήξει ισόπαλες όμως, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης στην «Johan Cruyff Arena» τον περασμένο μήνα.

Αν και δεν θα φτάσει ακριβώς στα ύψη της προηγούμενης εκστρατείας της, όταν η Ολλανδία πήρε 16 βαθμούς από τους 18 δυνατούς, έδειξε θάρρος για να έρθει από πίσω στο σκορ και να πάρει ισοπαλία στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της.
Στη Βουδαπέστη την Παρασκευή, η κόκκινη κάρτα του Φαν Ντάικ έμοιαζε να έχει τελειώσει τις ελπίδες των «οράνιε» να πάρουν οτιδήποτε απέναντι στην Ουγγαρία, αλλά όπως έκανε και με τη Γερμανία, ο Ντένζελ Ντάμφρις ισοφάρισε για να τους κρατήσει στην πρώτη δυάδα.

Αυτό επέκτεινε το αήττητο σερί της σε επτά παιχνίδια μακριά από την έδρα της στο Nations League, αλλά αυτό το ταξίδι στη Βαυαρία θα απειλήσει σοβαρά αυτό το σερί, ειδικά χωρίς τον αρχηγό της στα μετόπισθεν.

Πιθανή 11αδα Γερμανίας: Νούμπελ – Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ – Άντριχ, Πάβλοβιτς, Γκρος – Βίρτς, Ούνταβ, Γκνάμπρι
Πιθανή 11αδα Ολλανδίας: Φερμπρούχεν – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Φεν – Χράφενμπερχ, Ρέιντερς, Κουίντεν Τίμπερ – Σίμονς, Ζίρκζεϊ, Χάκπο