Η Εθνική νίκησε και την Ιρλανδία απολαμβάνοντας την πρωτιά στον όμιλο με το απόλυτο 4 στα 4. Σκόρερ οι αρχηγοί Μπακασέτας και Μάνταλος.

Φορτισμένο το κλίμα στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σπουδαία ευκαιρία για την Ιρλανδία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Φέργκιουσον δεν έβγαλε τελική προσπάθεια υπό την ενόχληση του Ρότα που τελευταία στιγμή έσωσε την Εθνική.

Τους βάλαμε στην περιοχή… – Τέσσερις ευκαιρίες σε 10 λεπτά!

Άμεση αντίδραση και απάντηση με το σουτ του Μπακασέτα (συμπλήρωσε 71 συμμετοχές) που έφυγε κόρνερ και μέσα σε 4 λεπτά λίγο έλειψε ο Μασούρας να μας δώσει το προβάδισμα, τον σταμάτησε δύσκολα ο Κέλεχερ. Η πίεση συνεχίστηκε και ο Μπακασέτας με εξαιρετική ενέργεια απείλησε εκ νέου τους Ιρλανδούς με τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ να διώχνει ξανά τον κίνδυνο. Κόρνερ του Μπακασέτα, κεφαλιά του Μαυροπάνου ξανά ο Κέλεχερ κράτησε το μηδέν.

Μετά από ένα κενό διάστημα, η Εθνική ξαναβγήκε στην επίθεση και λίγο έλειψε να σκοράρει με τον Γιαννούλη, όμως ο Κέλεχερ έκανε πάλι σωστά τη δουλειά του, στην τελευταία μεγάλη φάση για την Ελλάδα στο πρώτο μέρος.

Ξεκίνημα με γκολ του αρχηγού – Και πρώτη θέση στον όμιλο!

Ήταν θέμα χρόνου και με τη σέντρα στην επανάληψη, ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας με το δεξί και την «βοήθεια» του Σκέιλς, έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα. Ένα γκολ φυσικά αφιερωμένο στη μνήμη του Τζορτζ, με τον Μπακασέτα να βγάζει και να φυλάει το μαύρο περιβραχιόνιο με το οποίο αγωνίστηκαν οι διεθνείς μας.

Ανέβασε τις γραμμές της η Ιρλανδία, αύξησε την πίεση και έψαξε την ισοφάριση. Πήρε την μπάλα στα πόδια και ξεκίνησε να γίνεται επικίνδυνη. Πιο κοντά έφτασε στο γκολ με την κεφαλιά του Τέιλορπου έβγαλε με υπερένταση ο Βλαχοδήμος. Η Ιρλανδία έψαξε το γκολ, η Ελλάδα το βρήκε. Ο Πέλκας σούταρε ψηλά από πλεονεκτική θέση στο 90′ και ένα λεπτό αργότερα, η αλλαγή και νέος αρχηγός Πέτρος Μάνταλος μετά από λάθος του Κέλεχερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (91′, 2-0).

Η δεύτερη θέση κλείδωσε με την Ελλάδα να φτάνει τις τέσσερις νίκες. Η πρώτη θέση θα κριθεί τον ερχόμενο μήνα με την 2η στον όμιλο Αγγλία να ταξιδεύει στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο. Στο ματς που προηγήθηκε, η Αγγλία πέρασε από το Ελσίνκι κερδίζοντας την Φινλανδία (1-3).

Κίτρινες: Γιαννούλης (45′) – Κουρμπέλης (72′)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε στην αποστολή τον τραυματία Φώτη Ιωαννίδη, τον τιμωρημένο Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, με τελευταίο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, την αδιαθεσία του Γιάννη Κωνσταντέλια που αποχώρησε από το γήπεδο.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (82′ Τσιμίκας), Σιώπης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Μπακασέτας (72΄ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Μάνταλος), Παυλίδης (72′ Δουβίκας)

Ιρλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’Σέι (82′ ΜακΑτίερ), Κόλλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Κάλεν, Νάιτ (74′ Μολάμπι), Σζμόντικς (74′ Τζόνστον), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τέιλορ)

Επόμενες αγωνιστικές: Ελλάδα – Αγγλία 14/11 και Φινλανδία -Ελλάδα 17/11

Βαθμολογία – League B – Group B2

1. Ελλάδα 12 4 – 0 – 0

2. Αγγλία 9 3 – 0 – 1

3. Ιρλανδία 3 1 – 0 – 3

4. Φινλανδία 0 0 – 0 – 4

grece