Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του πιο ποιοτικού της παίκτη, του Τεουμά, στο 87ο λεπτό η Μάλτα νίκησε 1-0 την Μολδαβία και πορεύεται μαζί της στην κορυφή του 2ου ομίλου στην 4η λίγκα!

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, στα όρια της ποδοσφαιρικής μετριότητας με τόσο άγχος – λόγω και της βαθμολογικής του σημασίας – ήταν σχεδόν βέβαιο πως το κάτι παραπάνω θα το έκανε αυτός που θα το ήθελε περισσότερο! Η Μάλτα παρίτι δεν ήταν σε καλύτερο κατάσταση από τους Μολδαβούς είχε την θέληση για τη νίκη καθώς μόνον με αυτή θα μπορούσε να διεκδικήσει την προαγωγή της στην 3η λίγκα έχοντας χάσει με 2-0 στο Κισινόου.

Μέτριο το πρώτο μέρος όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν 2-3 καλές ευκαιρίες στο φινάλε του, ενώ στην επανάληψη παρά το μικρό ρίσκο που πήρε ο νέος προπονητής των γηπεδούχων Ιταλός Ματζότι, το ματς κινήθηκε στα όρια του… πουθενά!

Για να έρθει η φάση που τα άλλαξε όλα στο 86′. Ο Ριντ βγήκε απέναντι στον Μολδαβό γκολκίπερ, το πλασέ κόντραρε και στην πορεία ο Τίμα ανατράπηκε από τον Μπομπάλιο.

Από τα 11 βήματα ο Τεουμά ευστόχησε! Αυτό το 1-0 έκανε το ματς στα λεπτά των καθυστερήσεων πιο ενδιαφέρον… Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν (!!) να παίξουν μπάλα, και η Μάλτα βρήκε άλλη μια καλή αντεπίθεση κερδίζοντας στο 93′ πέναλτι σε χέρι του Μούντρατς έπειτα από σουτ του Σαταριάνο, ενός ακόμη παίκτη που ήρθε από τον πάγκο!

Ο Τεουμά σούταρε πάνω από τα δοκάρια και το 1-0 έμεινε ως το φινάλε!