Στο +5 από Ολλανδία και Ουγγαρία η Γερμανία, με δύο ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση του ομίλου...

Πολύ κοντά στο να πάρει την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της League A του Nations League είναι πλέον η Γερμανία, η οποία επικράτησε 1-0 της Ολλανδίας στην «Allianz Arena» του Μονάχου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Σκόρερ της επικράτησης της που «κλείδωσε» μία εκ των πρώτων δύο θέσεων της ομάδας τους στο γκρουπ ήταν ο Λέβελινγκ στο 64′, ο οποίος συνόδευσε το ντεμπούτο του με το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Από τη δική τους μεριά, οι «οράνιε» έμειναν στους πέντε βαθμούς και ισοβαθμούν με την Ουγγαρία. Βέβαια αυτό που πρέπει να τους προβληματίζει είναι η πολύ κακή εμφάνιση που πραγματοποίησαν απόψε και ειδικά η εικόνα τους στο πρώτο μέρος, εκεί όπου δεν είχαν ούτε τελική!

Κυρίαρχη η Γερμανία, ανύπαρκτη η Ολλανδία!

Με γκολ στο 2′ που δεν μέτρησε άρχισε το ματς στο Μόναχο. Ο Λέβελινγκ βρήκε δίκτυα για τη Γερμανία, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε. Υστερα από on field review του Βίντσιτς, θεωρήθηκε ότι ο Γκνάμπρι ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση, με το 0-0 να παραμένει. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις καλές φάσεις των γηπεδούχων ως το μισάωρο του παιχνιδιού, με καμία εξ αυτών όμως να να νικά τον Βερμπρούγκεν.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για το σύνολο του Νάγκελσμαν, με τον Γκναμπρι να αστοχεί στο 41′. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, αλλά και δίχως σουτ για τους Ολλανδούς! Οι φιλοξενούμενοι ήταν άνευροι, νωχελικοί και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε κανένα χρονικό σημείο του 45λεπτου τους αντιπάλους τους. Κάτι που είχε να συμβεί πέντε χρόνια, από τον Ιούνιο του 2019, απέναντι στην Πορτογαλία

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη…

Με φάση για τη Γερμανία άρχισε και το δεύτερο μέρος. Στο 53′, ο Γκνάμπρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά και πάλι το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό. Η πρώτη τελική για την Ολλανδία ήρθε στο 57′, με την κεφαλιά του Ντούμφρις μετά το κόρνερ του Σίμονς να περνάει άουτ.

Εν τέλει αυτό που δεν κατάφερε στο δεύτερο λεπτό ο Λέβελινγκ, το πέτυχε στο 64′! Ο 23χρονος πήρε το… ριμπάουντ και με «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής σκόραρε το 1-0 για τους γηπεδούχους, στο ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα.

Άπιαστο σουτ…

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 77′, αλλά το μακρινό σουτ του Σίμονς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν και έφυγε έξω. Από την άλλη, ο Μίτλστεντ είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 έξι λεπτά μετά, όμως ο Ντούμφρις έβαλε το πόδι του και η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Βερμπρούγκεν, καταλήγοντας κόρνερ.

Με την αναμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος της, οι «οράνιε» έψαχναν τρόπους για να βρουν το γκολ ισοφάρισης. Στο 90′ η προσπάθεια του Μάλεν βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Εν τέλει το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπάουμαν, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Μίτλστεντ, Στίλερ (82′ Άντον), Πάβλοβιτς (77′ Σκάντε), Λέβελινγκ (87′ Γκόζενς), Βιρτς (46′ Άντριχ), Γκνάμπρι, Κλάιντινστ (82′ Μπούρκαρντ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βερμπρούγκεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν ντε Φεν, Χάτο, Χράφενμπερχ (80′ Χερτρούιντα), Ρέιντερς (46′ Μάλεν), Τίμπερ (46′ Βίφερ), Σίμονς, Μπρόμπεϊ (75′ Ζίρκζι), Χάκπο (65′ Φρίμπονγκ)