Τρομερή απόδοση και παράσταση της Βόρειας Ιρλανδίας με χατ-τρικ του Πράις! Χαμένο πέναλτι είχε ο Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ.

Η Βόρεια Ιρλανδία συνέτριψε τη Βουλγαρία στο Μπέλφαστ με 5-0 και ήταν η μεγάλη κερδισμένης της 4ης αγωνιστικής της League C του Nations League. Οι Βορειοιρλανδοί πέρασαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία Λευκορωσίας και Λουκεμβούργου και έχουν πλεόν τον πρώτο λόγο για τον προβιβασμό. Η νεανική ομάδα του Μάικλ Ο’Νιλ (Μ.Ο. ηλικίας 23.1 έτη, έναντι 27.5 των Βούλγαρων) προηγήθηκαν με 3-0 στο ημίωρο!

Ο Πράις σκόραρε στο 15′ και το 29′, ενώ ο Ντίον Τσαρλς με σπουδαίο σουτ ανάγκασε τον πορτιέρε των Βούλγαρων Μιτόφ, να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του στο 32′. Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με πέναλτι στο 44′, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων! Οι Βορειοιρλανδοί διαχειρίστηκαν το δεύτερο 45λεπτο και απλά περίμεναν τους ανεμικούς Βούλγαρους. Στο 69′ ακυρώθηκε μέσω VAR γκολ του Ντιόν Τσαρλς λόγω οριακού offside. Καθώς περνούσαν τα λεπτά, η ένταση των γηπεδούχων δεν κάμφθηκε, κάτι που συνέβη με τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση των Βούλγαρων. Τα πανέμορφα γκολ των Πράις στο 81′ (χατ – τρικ) και Μαγκένις στο 89′ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0!

Την επόμενη αγωνιστική (15/11) η Βόρεια Ιρλανδία υποδέχεται τη Λευκορωσία στο Μπέλφαστ σε “τελικό” κορυφής, ενώ η Βουλγαρία φιλοξενείται απ’ το Λουξεμβούργο.