Παρίσι 2024-Ποδόσφαιρο: Αστέρια κι «αστεράκια» έτοιμα να λάμψουν

Από τον Άλβαρεζ και τον Λακαζέτ έως τον Έσε και τον Αγιμπού, «αστέρια κι αστεράκια» είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου των Αγώνων του Παρισιού.

Εντάξει, η λάμψη και η απήχηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο σπορ και διοργάνωση σε ολόκληρο τον κόσμιο. Αλήθεια είναι όμως ότι… οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εμπειρία που οι παίκτες θέλουν να ζήσουν και να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή.

Γι’ αυτό και αρκετά μεγάλα αστέρια του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, προτιμούν να χάσουν τις διακοπές τους προερχόμενα μάλιστα από άκρως απαιτητικές σεζόν, προκειμένου να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και για να καταλάβετε του λόγου το αληθές, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν, έχουν συμμετάσχει στη διοργάνωση τεράστια ονόματα, όπως οι, Φέρεντς Πούσκας, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Ράιαν Γκιγκς και Σέρχιο Αγουέρο.

Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, δεν θα μπορούσαν ν’ αποτελούν εξαίρεση, καθώς και σε αυτούς θα δώσουν το παρών αρκετά μεγάλα ονόματα, θέλοντας να οδηγήσουν τις χώρες τους στο βάθρο.

Απλά ενημερωτικά εδώ να τονίσουμε ότι κάτοχος του χρυσού μεταλλίου είναι η Βραζιλία, η οποία όμως δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γαλλίας για να υπερασπιστεί το τρόπαιο.

Ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο είναι σίγουρα η Αργεντινή και δίχως αμφιβολία ο Χουλιάν Άλβαρες αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε σχεδόν τα πάντα την σεζόν 2022-23 (Premier League, Champions League, FA Cup, Super Cup, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), έφτασε στο να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα με τους «Πολίτες» φέτος ενώ στέφθηκε και πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής με την «αλμπισελέστε» λίαν προσφάτως στις ΗΠΑ. Θα ήθελε το χρυσό μετάλλιο για να μιμηθεί τον αρχηγό του, τον Μέσι, ο οποίος πέραν όλων των άλλων διακρίσεων, έχει να καμαρώνει και για το χρυσό μετάλλιο του 2008 στο Πεκίνο, με συμπαίκτη τον νυν προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας της Αργεντινής, Χαβιέρ Μασεράνο.

Οι τρεις παίκτες άνω των 23 είναι ο τερματοφύλακας του Άγιαξ Χερόνιμο Ρούλι, ο Χουλιάν Άλβαρες και ο αμυντικός της Μπενφίκα, Νικολάς Οταμέντι. Γύρω τους υπάρχουν εντυπωσιακοί νεαροί παίκτες και ξεχωρίζουν ο χαφ Τιάγκο Αλμάδα (Μποταφόγκο) και ο φορ Κλαούντιο Ετσεβέρι (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός στη Ρίβερ Πλέιτ.

Φυσικά στην Αργεντινή βασικό γρανάζι θα είναι και ο Σαντιάγκο Έσε του Ολυμπιακού. Ο 21χρονος μέσος έκανε μια καταπληκτική σεζόν φτάνοντας στην κατάκτηση του Conference League με τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα είναι όνειρο να κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο.

Η Γαλλία πολύ θα ήθελε να είχε τον Κιλιάν Εμπαπέ αλλά η Ρεάλ έβαλε φρένο. Υπάρχουν όμως σπουδαίοι παίκτες σε ένα πρότζεκτ που δουλεύεται εδώ και χρόνια.
Ο σταρ της είναι ο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου (πλέον), Μίκαελ Ολίσε, ενώ γύρω του υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα. Οι άνω των 23 είναι ο αμυντικός της Σεβίλλης, Λοΐκ Μπαντέ, ο φορ της Λιόν, Αλεξάντρ Λακαζέτ και ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, Ζαν Φιλίπ Ματετά.

Η Ισπανία πάντα είναι εκ των φαβορί σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Στον πάγκο της κάθεται ο Σάντι Ντένια που έχει γνωρίσει επιτυχίες ως τεχνικός στο επίπεδο υποδομών των εθνικών ομάδων. Ξεχωρίζουν απόφοιτοι της Λα Μασία, όπως ο Αρνάου Τένας (ΠΣΖ, τερματοφύλακας), οι αμυντικοί Κουμπαρσί, Γκαρθία (Μπαρτσελόνα), ο μέσος Φερμίν Λόπεθ (Μπαρτσελόνα), ο φορ Αμπέλ Ρουίθ (Μπράγκα). Οι άνω των 23 είναι παίκτες με πορεία στις μικρές εθνικές ομάδες. Ο Ρουίθ είναι ένας από αυτούς, ο Χουάν Μιράντα (Μπέτις, πρώην Μπαρτσελόνα) και ο Σέρτζι Γκόμεθ (Ρεάλ Σοσιεδάδ, πρώην Μάντσεστερ Σίτι, Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα) είναι οι άλλοι.

Το Μαρόκο έχει αξιόλογη ομάδα. Οι άνω των 23 είναι οι Μουνίρ Μοχαμέντι (κίπερ), Ασράφ Χακίμι (μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν) και ο Σουφιάν Ραχίμι (επιθετικός). Το μεγαλύτερο όνομα σαφώς ο Χακίμι, αλλά ο πιο συναρπαστικός ποδοσφαιριστής της είναι ο 20χρονος μεσοεπιθετικός της Βιγιαρεάλ, Ιλίας Αχομάς, μεγαλωμένος στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Η Παραγουάη είναι πάντα μια παραδοσιακή δύναμη στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Χούλιο Ενσίσο. Ο μεσοεπιθετικός της Μπράιτον έχει ήδη δείξει σπουδαία δείγματα του ταλέντου του στην Πρέμιερ και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στο Παρίσι. Κοντά του ο 21χρονος επιθετικός της Λάτσιο Ντιέγκο Γκονζάλες και 0 19χρονος επιθετικός της Γουλβς Ένσο Γκονζάλες.

Οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια αναπτύσσουν το ποδόσφαιρο τους. Ξεχωρίζει ο χαφ της Βενέτσια, Τάνερ Τέσμαν, καθώς κι ο φορ της Ίντερ Μαϊάμι, Μπενχαμίν Κρεμάσκι.

Το Ισραήλ μοιάζει να μην μπορεί να καταφέρει πολλά αλλά ξεχωρίζει ο εξαιρετικός του τερματοφύλακας Ντάνιελ Πέρετζ. Ο 24χονος μέσος της Γάνδης Όμρι Γκάντελμαν ηγέτης στον χώρο του κέντρου.

Το Ουζμπεκιστάν έχει μια αξιόλογη φουρνιά παικτών και ήδη ορισμένοι από τους νεαρούς του αγωνίζονται σε κλαμπ της Ευρώπης ή της Ρωσίας. Από τους άνω των 23 που έχουν κληθεί ξεχωρίζει ο φορ της Κάλιαρι, Έλντορ Σομουρόντοφ, που είναι και ο αρχηγός της ομάδας.

Στην Γουινέα τέλος, ξεχωρίζει ένας παίκτης που στο ελληνικό κοινό είναι πολύ γνωστός, ο Αγιμπού Καμαρά. Ένας νεαρός μέσος που ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Έπαιξε στον Ατρόμητο και πλέον θα αγωνίζεται στην Βουλγαρία και την Λουντογκόρετς. Έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.