Η Λίβερπουλ θα ιδρύσει ποδοσφαιρική ακαδημία στην Ινδονησία για να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και την εμπορικότητά της στην Ασία.

Η Λίβερπουλ θα ιδρύσει ποδοσφαιρική ακαδημία στην Ινδονησία για να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα και την εμπορικότητά της στην Ασία. Οι “κόκκινοι” προχώρησαν, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή (13/5) σε αυτή την κίνηση, σε συνεργασία με το εμπορικό επιμελητήριο της Αγγλίας, αφού η Ινδονησία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και οι κάτοικοί της είναι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, αν και δεν έχουν να επιδείξουν κάποια επιτυχία σε επίπεδο εθνικών ομάδων ή συλλογικό.

Πρεσβευτής της Λίβερπουλ στην Ινδονησία θα είναι ο παλιός αστέρας της ομάδας, Φιλ Νιλ, που θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μάρτι Νατελαγκάγουα, που είναι δηλωμένος οπαδός των “κόκκινων”. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει σε δείπνο που θα παραθέσει η εταιρεία “Standard Chartered”, που δραστηριοποιείται στην Ασία, ενώ το 2011 υπέγραψε τετραετή συμφωνία με την Λίβερπουλ, ύψους 131 εκατ. δολαρίων για να διαφημίζεται στη φανέλα της ομάδας. Επιπλέον η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει πολλούς οπαδούς στην Ασία και τον Ιούλιο θα κάνει περιοδεία σε Κίνα, Μαλαισία και Νότια Κορέα.