Ένας 45χρονος οπαδός της Νιούκαστλ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για επίθεση σε άλογο της αγγλικής Αστυνομίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ένας 45χρονος οπαδός της Νιούκαστλ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για επίθεση σε άλογο της αγγλικής Αστυνομίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μπάρι Ρόμπερτσον συνελήφθη επειδή γρονθοκόπησε το άλογο κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από γήπεδο της Νιούκαστλ «Σεντ Τζέιμς Παρκ» μετά από τοπικό ντέρμπι με τη Σάντερλαντ.

«Παρακολουθήσατε τον αγώνα και μέχρι την ώρα που τελείωσε ήσασταν μεθυσμένος, σε συνδυασμό με τη λήψη συνταγογραφημένων φαρμάκων. Το πλήθος κινήθηκε προς τα μπρος σε δύο περιπτώσεις και στην πρώτη κινηθήκατε ανάμεσα στα άλογα της αστυνομίας. Κάποιος προσπάθησε να σας κρατήσει πίσω αλλά του ξεφύγατε και όταν ένα άλογο κινήθηκε εναντίον σας είχατε την ευκαιρία να υποχωρήσατε. Δεν το κάνατε και επιτεθήκατε στο άλογο, διακινδυνεύοντας σοβαρό τραυματισμό του αναβάτη αστυνομικού», είπε στον κατηγορούμενο φίλαθλο ο δικαστής ανακοινώνοντας την απόφαση, ενώ ο 45χρονος, ο οποίος τιμωρήθηκε και με εξαετή αποκλεισμό από κάθε βρετανικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, δήλωσε μετανιωμένος για την ενέργειά του:

«Αντέδρασα ανόητα. Δεν πήγα να επιτεθώ στο άλογο. Αγαπώ τα ζώα, έχω τρεις σκύλους και ένα ενυδρείο.

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από το άλογο, όλους τους αναβάτες αστυνομικούς και όλους τους πολίτες της Βορειοανατολικής Αγγλίας.

Παίρνω φάρμακα και ήμουν υπό την επήρρεια αλκοόλ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μένα».

Δείτε το βίντεο με την επίθεση του Ρόμπερτσον: