Την πρώτη της φετινή νίκη και σε τι παιχνίδι πέτυχε η Σάντερλαντ. Στο γειτονικό ντέρμπι ή αλλιώς ντέρμπι... μίσους η παρέα του Μαυρία (εκτός αποστολής ο Ελληνας), κατάφερε να επικρατήσει της Νιουκάστλ με 2-1 και να κατακτήσει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Την πρώτη της φετινή νίκη και σε τι παιχνίδι πέτυχε η Σάντερλαντ. Στο γειτονικό ντέρμπι ή αλλιώς ντέρμπι… μίσους η παρέα του Μαυρία (εκτός αποστολής ο Ελληνας), κατάφερε να επικρατήσει της Νιουκάστλ με 2-1 και να κατακτήσει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τρεις προσπάθειες για γκολ, όλες με τον Φλέτσερ, ο οποίος και άνοιξε το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό. Η Νιουκάστλ που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αντέδρασε στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Ντεμπισί (57). Επτά λεπτά αργότερα ο Καμπάιγ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ η Σάντερλαντ απάντησε στο 69′ με τον Μπορίνι.

Ο τελευταίος στο 84′ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρουλ γράφοντας το τελικό 2-1.

Είναι η πρώτη φορά από 1967 που η Σάντερλαντ νικά σε δύο σερί παιχνίδια τη Σάντερλαντ. Επίσης με το τρίποντο αυτό ξεκόλλησε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκεί όπου βρίσκεται η Κρίσταλ Πάλας με τρεις βαθμούς.