Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Βελέζ Σάρσφιλντ και Γουέστ Χαμ για τη μεταγραφή του Μάουρο Σάρατε στα «σφυριά».

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Βελέζ Σάρσφιλντ και Γουέστ Χαμ για τη μεταγραφή του Μάουρο Σάρατε στα «σφυριά». Ο 26χρονος Αργεντίνος επιθετικός θα μετακομίσει στην Αγγλία και θα επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά από μια πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Ο Σάρατε είχε επιστρέψει στην ομάδα του Μπουένος Άιρες μετά την παρουσία του στο ιταλικό πρωτάθλημα και στη Βελέζ αναγεννήθηκε πετυχαίνοντας 20 γκολ. Εκτός από τη Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα και Τότεναμ είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον άλλοτε επιθετικό της Ίντερ, αλλά η ομάδα του Λονδίνου κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

«Είναι μία νέα ευκαιρία για εμένα. Η Γουέστ Χαμ με κάλεσε. Είναι μία δυνατή ομάδα και τώρα πιστεύω πως θέλω να παίξω εκεί», δήλωσε σχετικά ο Σάρατε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Ο διεθνής άσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βελέζ Σάρσφιλντ και είχε σύντομα περάσματα από το Κατάρ και την Αγγλία (Μπέρμιγχαμ), στη συνέχεια μετακόμισε στη Ρώμη και στη Λάτσιο, ενώ μετά φόρεσε τη φανέλα της Ιντερ, αλλά δεν προσαρμόστηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του.