Μην στέκεστε στο τελικό 4-0... Η Τότεναμ έκανε ό,τι ήθελε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τη Λίβερπουλ, η οποία τελούσε καθ' όλη τη διάρκεια του ματς υπό κατάρρευση.

Μην στέκεστε στο τελικό 4-0… Η Τότεναμ έκανε ό,τι ήθελε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τη Λίβερπουλ, η οποία τελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς υπό κατάρρευση. Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς που τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες ήταν ασύνδετη, παθητική, νευρική και χωρίς πλάνο και φαντασία στο παιχνίδι της, ενώ αντίθετα οι νικητές είχαν ηρεμία, φαντασία, πλάνο και πάθος…
 
Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι δεν είχαν σκοπό να επιτρέψουν στους «κόκκινους» να διεκδικήσουν ούτε ένα βαθμό. Μόλις στο 7ο πέτυχαν το 1-0 με σουτ του Μόντριτς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή στο 26ο, αφού ο Αγγερ δεν μπορούσε να συνεχίσει και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ανταμ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Πάρκερ.
 
Με υπομονή και ηρεμία η Τότεναμ κυνήγησε το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν συνέβη στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν. Η Τότεναμ έκανε ένα ουσιαστικό passing game», το οποίο δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι φιλοξενούμενοι.
 
Ο Μπέιλ πέρασε ένα ευχάριστο μεσημέρι κάθε φορά που συναντούσε τον Σκρτελ, ο οποίος εκνευρισμένος από την ταχύτητα του άσου της Τότεναμ, υπέπεσε σε δυο σκληρά φάουλ και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 63ο.
 
Εκεί κάπου (είναι και λογικό) επήλθε η απόλυτη κατάρρευση… Η Ντεφόε στο 66ο με σουτ σημείωσε το 2-0, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Αντεμπαγιόρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρέινα σε σουτ του Ντεφόε και με πλασέ πέτυχε το 3-0.
 
Η σεμνή τελετή δεν σταμάτησε εκεί με την Τότεναμ να παίζει πασούλες και τη Λίβερπουλ να ακούει από τις εξέδρες το «ole, ole» των οπαδών. Η χαριστική βολή δόθηκε και πάλι από τον Αντεμπαγιόρ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ μετά από αδράνεια της άμυνας (ό,τι είχε απομείνει) της Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα
Η εξέλιξη του σκορ
Τότεναμ – Λίβερπουλ 4-0
1-0       (7) Μόντριτς
2-0       (66) Ντεφόε
3-0       (68) Αντεμπαγιόρ
3-0       (90+3) Αντεμπαγιόρ