Άρσεναλ και Τότεναμ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταδικάζοντας τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο μεταξύ τους ματς

Φανταστείτε, δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, π.χ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μετά από τη μεταξύ τους αναμέτρηση κι ενώ στη διάρκειά της είχαν ακουστεί δεκάδες φορές (σ.σ. κάτι που πάντα γίνεται) υβριστικά συνθήματα εναντίον παικτών, προπονητών, παραγόντων, να συνέθεταν κοινή γραμμή πλεύσης ως προς το θέμα της αναζήτησης των “ενόχων”.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, βέβαια, χρειάζεται βούληση. Και βούληση, εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Στην Αγγλία, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια του ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, μεταξύ της Τότεναμ και της Αρσεναλ, από τους οπαδούς και των δύο συλλόγων εναντίον του Αρσεν Βενγκέρ, αλλά και του Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ, δεν πέρασαν σε καμία περίπτωση απαρατήρητα από τις διοικήσεις των λονδρέζικων ομάδων.

Μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”, οι δύο ομάδες ξεκινούν έρευνα για την ανεύρεση των “κακών οπαδών”, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δεν σταμάτησαν να βρίζουν. Εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τα τεκτενόμενα, Αρσεναλ και Τότεναμ, εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή ανακοίνωση: “Και οι δύο σύλλογοι είναι τρομερά απογοητευμένοι με τα συνθήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια του χθεσινού μεταξύ τους αγώνα. Καμία από τις ομάδες δεν ταυτίζεται με αυτή την λανθασμένη διάλεκτο, τα ρατσιστικά συνθήματα και οποιαδήποτε άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά από τους οπαδούς της. Θα συνεργαστούμε στενά προκειμένου να αναγνωρίσουμε ξεχωριστά το κάθε άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση”.