Η Τσέλσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη συντριβή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Οι “μπλε” γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την ΚΠΡ σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι, που όλα έγιναν από το πρώτο ημίχρονο.
Ο Χέλγκιουσον στο 10′ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που έκανε ο Νταβίντ Λουίζ και κάνοντας το 1-0, χάρισε στην ΚΠΡ την πρώτη της νίκη επί της Τσέλσι μετά το 1995. Σ’ αυτή, βέβαια, συνέβαλε τα μέγιστα το αριθμητικό μειονέκτημα με το οποίο αγωνίστηκαν οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο 45λεπτο.
Ο Μποσίνγκβα αποβλήθηκε στο 33′ για σκληρό φάουλ, ο Ντρογκμπά τον… ακολούθησε στο 41′ για τον ίδιο λόγο και η ομάδα του Βίλας Μπόας δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει, μένοντας στους 19 βαθμούς με “συγκάτοικο” πλέον τη Νιουκάστλ.
ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Χολ, Γιάνγκ, Φέρντιναντ, Ντέρι (81′ Μακί), Τααράμπτ (61′ Σμιθ), Φαουρλίν, Μπάρτον, Ράιτ Φίλιπς, Χέλγκιουσον
Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μεϊρέλες (72′ Μαλουντά), Μάτα (45′ + 1′ Ανελκά), Ντρογκμπά, Στάριτζ (36′ Ιβάνοβιτς)