Ο Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά ως υποψήφιος για να διαδεχτεί τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενώ διαφαινόταν ότι Αντόνιο Κόντε και Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι τα δύο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Μαδριλένων, ο προπονητής της Έβερτον, αναγνωρίζεται πλέον από τον πρώην σύλλογό του, ως πρωταρχικός υποψήφιος. Το «Athletic» μάλιστα αναφέρει ότι η κίνηση είναι μια «ολοκληρωμένη συμφωνία». Ο Κάρλο Αντσελότι κέρδισε τέσσερις τίτλους με τη Ρεάλ μεταξύ 2013-15, συμπεριλαμβανομένου του «La Decima»,του ιστορικού 10ου Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

Η Έβερτον δεν μπόρεσε να συνεχίσει την ορμή με την οποία μπήκε στο πρωτάθλημα και τελικά τερμάτισε στη 10η θέση. Ποτέ στην ιστορία των 143 ετών του συλλόγου δεν είχε χάσει τόσα πολλά παιχνίδια εντός έδρας σε μία σεζόν. Παρά τον ενθουσιασμό και την πίστη που περιβάλλουν τον Αντσελότι, η Έβερτον φαίνεται ότι δεν έχει σημειώσει εμφανή πρόοδο, ώστε να διεκδικήσει τρόπαια, η καλά πλασαρίσματα στην Premier League. Μάλλον όμως θα αποτελούσε πισωγύρισμα, εάν έχανε έναν από τους καλύτερους τεχνικούς στον κόσμο.

Αν ο Ιταλός τεχνικός «μετακομίσει» τελικά στη Ρεάλ, ο βασικός υποψήφιος να τον αντικαταστήσει, είναι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο 47χρονος τεχνικός που ανέλαβε τη Γουλβς πριν από 4 χρόνια όταν ήταν στην Championship , την επανέφερε μετά από 6 χρόνια στην Premier League και στη συνέχεια την οδήγησε στο Europa League. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε και η επόμενη δουλειά του να είναι σε ομάδα της Premier League, οπότε μπορεί αυτή η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα.