Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό που έγινε στο Λονδίνο ανάμεσα στη γηπεδούχο Τσέλσι και τη θριαμβεύτρια Αρσεναλ με 5-3.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό που έγινε στο Λονδίνο ανάμεσα στη γηπεδούχο Τσέλσι και τη θριαμβεύτρια Αρσεναλ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Φαν Πέρσι, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου του στα τελευταία λεπτά, χάρη σε δύο τέρματα του Ολλανδού άσου.

Ο Λάμπαρντ άνοιξε το σκορ στο 14′ , αλλά ο Φαν Πέρσι στο 36′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Τέρι με τέρμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, αλλά στο τέταρτο λεπτό της επανάληψης ο Σάντος ισοφάρισε εκ νέου για τους “κανονιέρηδες”. Ο Γουόλκοτ στο 55′ για πρώτη φορά στον αγώνα έβαλε το σύνολο του Βενγκέρ οδηγό στο σκορ, όμως. Η αντίδραση της Τσέλσι ήρθε στο 80′ με τον Μάτα.

Ο Φαν Πέρσι όπως και την προηγούμενη βδομάδα απέναντι στην Στόουκ φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Με δύο τέρματα στο 85′ και στις καθυστερήσεις χάρισε στην Αρσεναλ το τρίποντο, που τη φέρνει σε απόσταση μίας νίκης από τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για την Τσέλσι και η τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα στις πρώτες δέκα αγωνιστικές.