Έχει βρει το κουμπί της

Η Λίβερπουλ πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άνετο τρόπο από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», επικρατώντας της Τότεναμ με 3-0.

Η Λίβερπουλ πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άνετο τρόπο από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», επικρατώντας της Τότεναμ με 3-0.


Οι «ρεντς» είχαν επικρατήσει πέρσι στο ίδιο γήπεδο με 5-0 και παρ’ όλο που δεν υπήρχε επανάληψη του ίδιου σκορ, η επικράτηση της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς ήταν εξ’ ίσου εύκολη.


Για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε βασικός ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, όταν έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, ο Γιορίς απόκρουσε, ενώ ο Ιταλός αστόχησε και στη δεύτερη προσπάθειά του.


Αυτό όμως που δεν έκανε ο Μπαλοτέλι το έκανε στο 8′ ο Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος έγινε τελικός αποδέκτης του συνδυασμού ανάμεσα σε Ντάνιελ Στάριτζ και Τζόρνταν Χέντερσον, για να ανοίξει το σκορ από κοντά.


Ήταν το 16ο σερί εκτός έδρας ματς που σκοράρει η Λίβερπουλ, ισοφαρίζοντας το δικό της ρεκόρ από την περίοδο Μαΐου 1987 – Μαρτίου 1988.


Τρία λεπτά αργότερα ο Αντεμπαγιόρ έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντά, ενώ ο Μπαλοτέλι έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία με άστοχη κεφαλιά στη συνέχεια.


Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Τότεναμ να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τσαντλί βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μινιολέ, αλλά ο Βέλγος απόκρουσε με εκπληκτική εκτίναξη.


Τα θεμέλια της νίκης της Λίβερπουλ μπήκαν στο 49ο λεπτό, όταν ο Έρικ Ντάιερ ανέτρεψε τον Τζο Άλεν μέσα στην περιοχή και ο Στίβεν Τζέραρντ με το 29ο εύστοχο πέναλτι της καριέρας του έκανε το 0-2.


Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο οι Σίρερ (56) και Λάμπαρντ (43) έχουν ευστοχήσει περισσότερες φορές σε πέναλτι από τον αρχηγό της Λίβερπουλ!


Το τρίτο και πιο όμορφο γκολ του ματς σημειώθηκε στο 60ό λεπτό, όταν ο Αλμπέρτο Μορένο από αριστερά έκλεψε τη μπάλα από τον Άντρος Τάουσεντ, διέσχισε το μισό γήπεδο και τελείωσε τη φάση με πολύ ωραίο διαγώνιο πλασέ.


Οι «ρεντς» επανήλθαν έτσι στις νίκες μετά την ήττα από τη Σίτι, σπάζοντας το αήττητο των Λονδρέζων.


Η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης στο Γιουρόπα Λιγκ Τότεναμ έπαιξε με τους Γιορίς, Ρόουζ (72′ Ντέιβις), Καμπούλ, Φερντόνχεν, Ντάιερ, Λαμέλα, Τσαντλί, Έρικσεν (59′ Τάουνσεντ), Καπουέ, Μπενταλέμπ (59′ Ντεμπελέ), Αντεμπαγιόρ.

Εντυπωσιακή Βίλα


Η Άστον Βίλα επιβεβαίωσε για τρίτο σερί παιχνίδι πως μπορεί να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, κερδίζοντας εντός έδρας με 2-1 τη Χαλ και φτάνοντας τους επτά πόντους σε τρία ματς.


Οι «βίλανς» καθάρισαν ουσιαστικά το ματς από το πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 14′ με τον Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ και διπλασιάζοντας τα τέρματά τους με τον Αντρέας Βάιμαν στο 36′.


Οι «τίγρεις» έκαναν αντεπίθεση στο β’ και μείωσαν με τον Νίκιτσα Γέλαβιτς στο 74′, όμως δεν γλίτωσαν την πρώτη τους φετινή ήττα.


Τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική)


Σάββατο


Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0


Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ 0-1
(58΄ Ντιούφ)


Νιούκαστλ-Κρίσταλ Πάλας 3-3
(38΄ Γιάνμαατ, 74΄ Άαρονς, 88΄ Γουίλιαμσον – 1΄ Γκέιλ, 48΄ Πάντσεον, 90΄+ Ζάχα)


ΚΠΡ-Σάντερλαντ 1-0
(45΄ Όστιν)


Σουόνσι-Γουέστ Μπρομ  3-0
(2΄, 71΄ Ντάιερ, 24΄ Ράουτλετζ)


Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον 1-3
(27΄ Νομπλ – 45΄, 68΄ Σναϊντερλίν, 83΄ Πελέ)


Έβερτον-Τσέλσι 3-5
(45΄ Μιραλάς, 69΄ Νέισμιθ, 76΄ Ετό – 1΄, 90΄+ Ντ. Κόστα, 3΄ Ιβάνοβιτς, 67΄ αυτ. Κόουλμαν, 74΄ Μάτιτς, 77΄ Ραμίρες)


Κυριακή


Αστον Βίλα-Χαλ 2-1     
(14′ Αγκμπονλαχόρ, 36′ Βάιμαν – 74′ Γέλαβιτς)


Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-3            
(8′ Στέρλινγκ, 49′ πεν. Τζέραρντ, 60′ Μορένο)


Λέστερ-Αρσεναλ (18:00)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.