Χάρη στο γκολ του Γκρος, το σύνολο του Πότερ παρέμεινε αήττητο με 3 νίκες και 1 ισοπαλία στις 4 πρώτες αγωνιστικές, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπράιτον ήταν κατά πολύ ανώτερη της Λιντς, παρά την απουσία του Λαλάνα (έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή) η αριστερή πλευρά με Εστουπινιάν και Τροσάρ λειτούργησε άψογα, οι “Γλάροι” έχασαν πολλές ευκαιρίες από το 17′ έως και το 33′ κι από στατικές φάσεις αλλά και σε ροή παιχνιδιού, το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0 με τη Λιντς να απογοητεύει επιθετικά.

Και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εκκίνησαν εντυπωσιακά με τον Μαρτς να χάνει το τετ-α-τετ με αντίπαλο τον Μελιέ και σε ένα σημείο όπου η Λιντς ανέβασε την απόδοσή της οι “Γλάροι” πέτυχαν το γκολ με τον Γκρος στο 66′, που τους έφερε στους 10 βαθμούς.

Η Μπράιτον έμεινε αήττητη σε 9ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος, θέτοντας νέο ρεκόρ συλλόγου.

Μπράιτον: Σάντσεθ, Φέλτμαν (70′ Λάμπτι), Ντανκ, Γουέμπστερ, Μαρτς (70′ Εμβεπού), Γκρος, Μακάλιστερ, Καϊσέδο, Εστουπινιάν (79′ Μιτόμα), Τροσάρ (79′ Κόλγουιλ), Γουέλμπεκ (88′ Φαν Χέκε)

Προπονητής: Γκρέιαμ Πότερ

Λιντς: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Γιορέντε, Στράουκ, Άνταμς, Ρόκα (59′ Κλιχ), Τζέιμς (59′ Σινίστερα), Άαρονσον (82′ Τζέλχαρντ), Χάρισον (74′ Φόρσοου), Ροντρίγκο (αρχ.)

Προπονητής: Τζέσι Μαρς