Premier League: Όλα τα γκολ της Μπρέντφορντ τη σεζόν 2022-23 (vid)

Οι «Μέλισσες» έκαναν την καλύτερη σεζόν τους στην αγγλική ελίτ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχοντας πλέον την πρωτοκαθεδρία στο δυτικό Λονδίνο, αφού τερμάτισαν πάνω από Τσέλσι και Φούλαμ για πρώτη φορά από το 1939!

Η σεζόν της Μπρέντφορντ είναι απολύτως επιτυχημένη, όσο κι αυτό μπορεί να φαντάζει δογματικό. Το πρόσημο είναι ξεκάθαρα θετικό και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Η ομάδα από το δυτικό Λονδίνο πήρε την 9η θέση στην άκρως ανταγωνιστική Premier League και δεν κατάφερε να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μόλις 2 βαθμούς!

Εάν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, στην εκκίνηση της σεζόν 2022/23 και αναζητούσαμε τρόπο για το πώς η ομάδα του Τόμας Φρανκ θα μπορούσε να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, το μυαλό όλων μάλλον θα πήγαινε στα εγχώρια κύπελλα κι όχι στο πρωτάθλημα.

English Premier League - Brentford FC vs Liverpool FC
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κι όμως οι Λονδρέζοι έκαναν την καλύτερη σεζόν τους στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. O απολογισμός τους σπουδαίος με 59 βαθμούς (15 νίκες, 14 ισοπαλίες, 9 ήττες) έχοντας +12 στη διαφορά των γκολ (58-46). Για πρώτη φορά από το 1939 η Μπρέντφορντ είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος από την Τσέλσι και την Φούλαμ, έχοντας την πρωτιά στο δυτικό Λονδίνο.

Ένα καυτό απόγευμα που μένει στην ιστορία

Το απόγειο της Μπρέντφορντ στη σεζόν το θυμούνται όλοι. Η επικράτηση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 13 Αυγούστου μπαίνει στο ανθολόγιο της. Το 4-0, διαμορφωθέν από το πρώτο ημίχρονο, σου παίρνει τα μυαλά! Μπορεί η νίκη με 2-1 επί της Σίτι στην έδρα των πρωταθλητών (τους νίκησε και την τελευταία αγωνιστική με 1-0) να αποτελεί παράσημο, αφού ήρθε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, όμως εκείνο το απόγευμα του καλοκαιριού δεν θα το ξεχάσει κανείς, ούτε καν ο Έρικσεν που άφησε το Λονδίνο για να πάει στο Μάντσεστερ.

English Premier League - Manchester City vs Brentford FC
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το…αποτυχημένο ποντάρισμα του Τόνι

Η μεγαλύτερη σκιά στη σεζόν της Μπρέντφορντ δεν είναι αγωνιστική. Η τιμωρία του εθισμένου στον στοιχηματισμό Άιβαν Τόνι και η ποινή αποκλεισμού για 8 μήνες αποτελεί τεράστιο βαρίδι. Ο Άγγλος διεθνής είναι το επιθετικό σημείο αναφοράς κι η απουσία του μέχρι τον Ιανουάριο του 2024 ναρκοθετεί την επόμενη σεζόν και προφανώς επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην καριέρα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.