Για ένα μεγάλο κομμάτι της περυσινής σεζόν η Άρσεναλ οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Μάντσεστερ Σίτι και δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ένα τρόπαιο που της λείπει από το 2004.

Σίγουρα όμως υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα έκανε τεράστια βήματα προόδου και η 2η θέση που κατέλαβε είναι το καλύτερο πλασάρισμα μετά τη σεζόν 2015-16 (επίσης 2η). Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται για προετοιμασία στη Γερμανία και η «Mirror», ρίχνει μια πρώτη ματιά σε μερικά από τα σχέδια του Αρτέτα για την επόμενη σεζόν.

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΙΓΙΑΣΟΥ
Ο Τομιγιάσου είναι από τη φύση του δεξιός μπακ, αλλά έχει τοποθετηθεί συχνά στο αριστερό άκρο όταν οι περιστάσεις το υπαγόρευαν. Ωστόσο, θα μπορούσε να εμφανίζεται εκεί πολύ πιο τακτικά, γιατί τουλάχιστον αυτό δείχνει μέσα από τις προπονήσεις ο Μικέλ Αρτέτα. Ίσως έχοντας υπόψη την εντυπωσιακή απόδοση του Ιάπωνα διεθνούς ως αριστερό μπακ εναντίον της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν, το αφεντικό της Άρσεναλ φαίνεται ότι θέλει να δει πως ανταποκρίνεται σε αυτή τη θέση, αν και ο Ζιτσένκο θα παραμείνει λογικά ο βασικός αριστερός μπακ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΪ ΧΑΒΕΡΤΣ
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε ποια θέση θα χρησιμοποιήσει τον Κάι Χάβερτς, ο Ισπανός τεχνικός, δεδομένου ότι έπαιζε κυρίως «ψευτοεννιάρι» για μεγάλο μέρος της θητείας του στην Τσέλσι.
Ωστόσο, υπάρχει μια σιγουριά, ότι ο 24χρονος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τελικά ως αντικαταστάτης του Γκρανίτ Τζάκα στην καρδιά της μεσαίας γραμμής της Άρσεναλ μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, τον Μάρτιν Όντεγκααρντ και τον Ντέκλαν Ράις, η μετακίνηση του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.

ΦΑΜΠΙΟ ΒΙΕΪΡΑ
Οι επιδόσεις του Πορτογάλου μέσου, έπεσαν με τον ερχομό του στην Άρσεναλ. Την τελευταία του χρονιά στην Πόρτο, μέτρησε 7 γκολ και 16 ασίστ, ενώ πέρυσι με τους «κανονιέρηδες», είχε 2 γκολ και 6 ασίστ. Είναι λοιπόν ο 23χρονος μέσος ένα από τα στοιχήματα του Μικέλ Αρτέτα που περιμένει πολύ περισσότερα εφέτος από εκείνον, στον ρόλο που θα έχει ως κεντρικός μέσος.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
Το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να διέπει κάθε ομάδα που έχει μεγάλους στόχους, είναι από τις βασικές αρχές του Μικέλ Αρτέτα και αυτό το καλό κλίμα αναμένεται να διατηρηθεί και εφέτος, ώστε να περιοριστούν οι τριβές που μπορούν να έχουν αντίκτυπο και στον αγωνιστικό χώρο.