Νότιγχαμ Φόρεστ: Θρηνεί την απώλεια του Τρέβορ Φράνσις (pic+vid)

Το αγγλικό ποδόσφαιρο πενθεί την πρόωρη απώλεια του παλιού επιθετικού Τρέβορ Φράνσις σε ηλικία 69 χρόνων.

Ο Φράνσις, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο τέρμα της Νότιγχαμ Φόρεστ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979 με αντίπαλο τη Μάλμε, μέτρησε 52 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας και αργότερα οδήγησε τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και την Μπέρμιγχαμ σε σημαντικούς τελικούς ως προπονητής.
«Πέθανε στην Ισπανία σήμερα το πρωί από καρδιακή προσβολή», είπε ένας εκπρόσωπος. Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέρριψε το βρετανικό μεταγραφικό ρεκόρ, όταν πλήρωσe 1,15 εκατομμύρια λίρες για αυτόν το 1979, αν και ο μάνατζερ Μπράιαν Κλαφ ισχυρίστηκε τότε ότι το ποσό που δόθηκε ήταν 999.999 λίρες, προφανώς για να μειώσει την πίεση στον παίκτη.

Ο Φράνσις περνούσε το μισό χρόνο στην Ισπανία και τον υπόλοιπο χρόνο στο Σόλιχαλ. Υπέστη καρδιακή προσβολή πριν από 11 χρόνια και έκανε ετήσιο έλεγχο υγείας μέσω της Ένωσης Μάνατζερ της Λίγκας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, «απόλαυσε πολύ τη ζωή έχοντας τελικά ξεπεράσει τον θάνατο της συζύγου του». Η Έλεν πέθανε το 2017 μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι μεταξύ των πολλών που έσπευσε να εκφράσει τη λύπη της για την απώλεια του Τρέβορ Φράνσις, γράφοντας στο Twitter: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι βαθιά λυπημένη που μαθαίνει τον θάνατο του δύο φορές νικητή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Τρέβορ Φράνσις. Ένας αληθινός θρύλος της Φόρεστ που δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

Ο πρώην συμπαίκτης του στη Φόρεστ Πίτερ Σίλτον ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής. Ο πρώην τερματοφύλακας της Αγγλίας έγραψε στο Twitter: «Είμαι απολύτως συντετριμμένος που ακούω για τον παλιό μου συμπαίκτη Τρέβορ Φράνσις έναν τόσο υπέροχο κύριο, φίλο. Είναι μια τρομερή απώλεια».
Ο πρώην επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας και τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε: «Με βαθιά λύπη άκουσα ότι ο Τρέβορ Φράνσις πέθανε. Ένας υπέροχος ποδοσφαιριστής και υπέροχος άνθρωπος. Ήταν χαρά να δουλέψω μαζί του τόσο στο γήπεδο όσο και στο τηλεοπτικό δίκτυο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.