Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-1: Δύο στα δύο για τους «Κανονιέρηδες» (vid)

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της, Μάρτιν Έντεγκααρντ στο 53' και παρότι έμεινε με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 67' η 'Αρσεναλ πήρε την εκτός έδρας νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο Πρωτάθλημα πανηγύρισε η Άρσεναλ επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας 1-0 (53΄πεν. Όντενγκααρντ)μέσα στο κατάμεστο «Σίλχουρστ Παρκ Στάντιουμ».

Η ομάδα του Ρόι Χόντσον, έχοντας σημαντικές απώλειες κυρίως επιθετικά, έδωσε σαφή προτεραιότητα στην ανασταλτική της λειτουργία, περιμένοντας τον αντίπαλό της και με δυνάμεις για να «χτυπήσουν» στη γρήγορη μετάβαση από περιοχή σε περιοχή. Μια λογική που βρήκε εφαρμογή εξ αρχής, με την Άρσεναλ να πιέζει και ν’ αποζητά εναγωνίως το γκολ.

Στο 29′ ένα δυνατό σουτ του Ενκέτια μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τζόνστοουν, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 36′ απώλεσε μοναδική ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντέκλαν Ράις με καταπληκτική κάθετη τον έβγαλε τετ α τετ υπό γωνία αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά πάνω από την εστία!

Το γκολ ήρθε στο 53′ από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της Άρσεναλ, Μάρτιν Όντεγκααρντ. Ποινή που ήταν αποτέλεσμα ανατροπής του Ενκέτια από τον πορτιέρε των γηπεδούχων, έπειτα από κάθετη που του έβγαλε σε κομπίνα από εκτέλεση φάουλ ο Μαρτινέλι κι ενώ η φάση ελέγχθηκε για επιθετικό φάουλ (σ.σ. κράτημα) του Πάρτεϊ από το VAR.

Στην προσπάθειά της να βγάλει αντίδραση και να βρει γκολ η Κρίσταλ Πάλας βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του…. Τομιγιάσου. Ο Ιάπωνας αριστερός οπισθοφύλακας των Λονδρέζων αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με ποδοσφαιριστή λιγότερο για διάστημα μισής ώρας.

Οι ισορροπίες άλλαξαν, οι γηπεδούχοι άρχισαν να επισκέπτονται κατά κύματα την περιοχή του Ράμσντεϊλ χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με σημαντικότερη όλων αυτήν του Μίτσελ στο 96′ που από πλεονεκτική θέση σχεδόν στη γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε δυνατά απάνω από την εστία.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Μικέλ Αρτέτα να πανηγυρίζει τη δεύτερη νίκη της ομάδας του σε ισάριθμους αγώνες και την πρώτη δική του στον πάγκο των «Κανονιέρηδων» σε ματς που διεξήχθη Δευτέρα για την Premier League…..


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.