Mπράιτον: Έτσι δέχεται γκολ! (videos)

Το στοιχείο της φετινής Μπράιτον που αφήνει...χαραμάδα αισιοδοξίας για την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα και στο φετινό πρωτάθλημα, με τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές της Premier League. Αποκορύφωμα, η επιβλητική νίκη στο Old Trafford με 3-1.

Οι «γλάροι», έχουν ήδη πετύχει 15 γκολ στο πρωτάθλημα και έχουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, κάτι που έκαναν ήδη από πέρσι, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά και την έξοδο στην Ευρώπη.

Όπως όλες οι ομάδες όμως, έτσι και αυτή του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι έχει τις αδυναμίες της, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ για να τη δυσκολέψει στο μεταξύ τους ματς της Πέμπτης για τους ομίλους του Europa League.

Με μία ματιά στα αποτελέσματά της μέχρι τώρα, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η προσεχής αντίπαλος της Ένωσης, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερα ματς δέχτηκε ακριβώς από ένα γκολ και σε άλλο ένα (Γουέστ Χαμ), η εστία της παραβιάστηκε τρεις φορές.

Αναλύοντας ένα – ένα τα γκολ που δέχτηκε, διαπιστώνει κανείς ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προήλθαν από λάθη των κεντρικών αμυντικών Λιούις Ντανκ, Άνταμ Γουέμπστερ και Πολ Φαν Χέκε, που συνάντησαν δυσκολίες απέναντι σε γρήγορους φορ ή εξτρέμ, ενώ έδειξαν και στιγμές αδράνειας στο ψηλό παιχνίδι.

Ας δούμε τα γκολ που έχει δεχτεί ως τώρα η Μπράιτον στα ματς πρωταθλήματος:

Μπράιτον – Λούτον 4-1 (12 Αυγούστου)

Εύκολη η νίκη για την Μπράιτον, που προηγήθηκε με 2-0, πριν δεχτεί γκολ στο 81ο λεπτό.

Το τέρμα της Λούτον, προήλθε όταν έγινε σέντρα από αριστερά στην άμυνά της και ο Ντανκ έκανε χέρι στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο Μόρις να μειώσει, έστω και προσωρινά από τη «βούλα».

Γουλβς – Μπράιτον 1-4 (19 Αυγούστου)

Άλλη μία τεσσάρα για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι, που και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη εστία, έστω και αν το γκολ ήρθε στο 61′, όταν το σκορ ήταν ήδη 4-0 υπέρ της.

Το γκολ προήλθε από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, με τον Ντανκ να χάνει στο μαρκάρισμα τον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος σκόραρε με το κεφάλι.

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 1-3 (26 Αυγούστου)

Η μοναδική ήττα ως τώρα στη σεζόν και σίγουρα το χειρότερο παιχνίδι της Μπράιτον, με τον Γουέμπστερ να έχει ένα εφιαλτικό απόγευμα, καθώς ήταν «μέσα» και στα τρία γκολ των «σφυριών».

Στο 1-0, ο αμυντικός της Μπράιτον, έκανε πάσα σε αντίπαλο στη μεσαία γραμμή, ενώ στη συνέχεια ο Αντόνιο του έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γουόρντ – Πράουζ.

Στο 2-0, ο ίδιος παίκτης κοίταζε απλά τον Μπενραχμά να βγάζει μία σέντρα από αριστερά, για να σκοράρει ο Μπόουεν.

Στο 3-0, ο Αντόνιο ξανά ταλαιπώρησε τον Γουέμπστερ, νικώντας τον κατά κράτος στο «ένας με έναν» για να σκοράρει.

Μπράιτον – Νιούκαστλ 3-1 (2 Σεπτεμβρίου)

Επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις για την Μπράιτον, που δέχτηκε και πάλι γκολ όταν είχε καθαρίσει το ματς, ούσα μπροστά με 3-0.

Σκόρερ ο Γουίλσον, ο οποίος απέφυγε με υπέροχη προσπάθεια τον Ολλανδό αμυντικό, Φαν Χέκε (που είχε παίξει δίπλα στον Ντανκ αντί του Γουέμπστερ), για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-3 (16 Σεπτεμβρίου)

Ίδιο έργο, με την Μπράιτον να προηγείται 3-0 πριν δεχτεί γκολ προς το τέλος. Αυτό ήταν το μόνο τέρμα που έχουν δεχτεί οι «γλάροι» μακριά από την περιοχή τους, με ένα σουτ του νεαρού Μεϊμπρί.

Συνολικά, η Μπράιτον έχει δεχτεί γκολ και στα εννέα τελευταία ματς Premier League, με τελευταία ανέπαφη εστία στις 14 Μαΐου και το 3-0 στην έδρα της Άρσεναλ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.