Η Λίβερπουλ είχε την απόλυτη υπεροχή, ο Νούνιες την ευκαιρία της σεζόν, αλλά ο Ντιας ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τον βαθμό στους Κόκκινους στην 11η αγωνιστική!

Ο Κολομβιανός έχει το μυαλό του στην πατρίδα του και τον πατέρα του που έχει απαχθεί από τους αντάρτες «ELN», ήταν εκείνος που «έσωσε» τον βαθμό για τη Λίβερπουλ στην έδρα της Λούτον.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν την υπεροχή στο ματς και τις ευκαιρίες και λίγο έλειψαν να χάσουν για δεύτερη φορά στην εφετινή Premier League.

Το γκολ του Τσονγκ στο 80’ έδινε τους τρεις βαθμούς στους γηπεδούχους, όμως ο Ντίας που μπήκε στο 83’ σκόραρε στο 90+5 το τελικό 1-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Λίβερπουλ έφτασε τους 24 βαθμούς και είναι τρίτη, ενώ η Λούτον τους 6 και τη 17η θέση.

Ανώτερη αλλά άστοχη η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλή στην αρχή του ματς και απειλούσε συνεχώς με τον Νούνιες. Ο Ουρουγουανός δεν έβρισκε δίκτυα με… τίποτα, ενώ είχε και δοκάρι στο 13’ μετά την εξαιρετική μπαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Οι Κόκκινοι έφτασαν την υπέρ τους κατοχή στο 74% και τις 11 τελικές, όντας πάραυτα ανούσιοι. Από τη μεριά της η Λούτον κρατούσε δίχως μεγάλη δυσκολία το μηδέν στα μετόπισθεν και «έψαχνε» την αντεπίθεση, χωρίς μεγάλη επιτυχία…

Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 0-0.

Την «έσωσε» ο Ντίας

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο η Λίβερπουλ δε δημιουργούσε με την ίδια συχνότητα ευκαιρίες. Η κατοχή παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, δίχως οι παίκτες του Κλοπ να πατούν στην περιοχή του Καμίνσκι.

Μάλιστα στο 65’ η Λούτον ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά γκολ, αλλά ο Άλισον είπε «όχι» στο τετ α τετ του Μόρις. Τρία λεπτά μετά ο Χάκπο «άγγιξε» το τέρμα για τους Κόκκινους, με το τελείωμά του όμως να είναι κακό!

Και στο 70’ ο Νούνιες έχασε την ευκαιρία της σεζόν! Ο Ουρουγουανός βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή με φάτσα το τέρμα και τον γκολκίπερ των γηπεδούχων εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα… στον ουρανό!

Δέκα λεπτά μετά ήρθε η… τιμωρία για τη Λίβερπουλ. Στην αντεπίθεση η Λούτον βρέθηκε σε θέση βολής με τον Τσονγκ, ο οποίος έκανε το 1-0.

Εν τέλει ο άνθρωπος που «έσωσε» τον βαθμό στην ομάδα του Κλοπ ήταν ο Λουίς Ντίας, που μπήκε στο 83’ και στο 90+5’ σκόραρε για το τελικό 1-1.

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League, 11η αγωνιστική

Γήπεδο: «Kenilworth Road»

Διαιτητής: Μέντλεϊ

Κίτρινες: 44’ Νακάμπα – 54 Μακ Άλιστερ, (75’ προπ. Κλόπ)

Σκόρερ: 80’ Τσονγκ – 90+5’ Ντίας

ΛΟΥΤΟΝ (Έντουαρντς): Καμίνσκι, Όσο, Λόκιερ, Μέντζι, Ντόουτι, Τάουνστεντ (61’ Τσονγκ), Νακάμπα, Μπάρκλεϊ, Καμπορέ, Ογκμπένε (80’ Μπράουν), Μόρις (75’ Αντεμπάγιο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Κονατέ, Βαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες (67’ Τσιμίκας), Γκράβενμπεχ (84’ Ντίας), Μακ Άλιστερ, Σομποσλάι (67’ Έλιοτ), Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (67’ Χάκπο), Νούνιες