Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στι νίκες, επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Λούτον πετυχαίνοντας δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρατάχθηκε χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ κόντρα στη Λούτον για την 16η αγωνιστική της Premier League, καθώς ο Νορβηγός ταλαιπωρείται με πρόβλημα τραυματισμού.

Οι «πολίτες» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος του αγώνα, δημιούργησαν δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Ρόδρι (19′) και Φόντεν (27′), όμως ο Καμίνσκι κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεις η Λούτον άνοιξε το σκορ με τον Αντεμπάγιο. Ο Μπάρκλεϊ κουβάλησε την μπάλα, στη συνέχεια την έδωσε στον Τάουνσεντ, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο 25χρονος Άγγλος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Έντερσον για το 1-0. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι χρειάστηκε τρία λεπτά για να φέρει… τούμπα το ματς. Στο 62′ ο Μπερνάρντο Σίλβα με φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές Αγγλίας βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Άλβαρες, ο Αργεντινός γύρισε την μπάλα, ο Μένγκι δεν την έδιωξε από την άμυνα και ο Γκρίλις με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στη Σίτι.

H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η παρέα του Γκουαρδιόλε έφυγε με το «τρίποντο» ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση με 33 βαθμούς, ενώ η Λούτον είναι 18η με μόλις 9.

Λούτον (Ρομπ Έντουαρντς, 3-4-3): Καμίνσκι, Μενγκί, Λόκιερ (90′ Κλαρκ), Μπελ, Ντουντί, Νακάμπα (72′ Λοκονγκά), Μπάρκλεϊ, Ζιλ (84′ Τσονγκ), Τάουνσεντ (72′ Μόρις), Μπράουν, Αντεμπάγιο

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα, 4-2-3-1): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Γκβάρντιολ (69′ Στόουνς), Ρόδρι, Κόβατσιτς (83′ Νούνες), Σίλβα, Φόντεν (90+3′ Ακάντζι), Γκρίλις, Άλβαρες