Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Οι απίθανοι σκόρερ των ντέρμπι! (video)

Oι σκόρερ στις μονομαχίες Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γ. (ή το αντίστροφο) που λίγοι περίμεναν!

Λένε ότι τα ντέρμπι τα κρίνουν οι μεγάλοι παίκτες, δεν είναι όμως πάντα έτσι!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις, κρίνονται μερικές φορές από …αναπάντεχους πρωταγωνιστές, παίκτες που έρχονται σχεδόν από το πουθενά την κρίσιμη στιγμή για να γίνουν cult ήρωες!

Τα ματς Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γ. ή αντίστροφα, δεν αποτελούν εξαίρεση. Για κάθε Τζορτζ Μπεστ, Ίαν Ρας, Ερίκ Καντονά και Στίβεν Τζέραρντ που σκόραραν σε αυτά, υπήρχαν και τα λιγότερο ένδοξα ονόματα, που έκριναν όμως τις γειτονικές αναμετρήσεις.

Για τους γηπεδούχους την Κυριακή, της Λίβερπουλ, ο Νορβηγός αριστερός μπακ Τζον Άρνε Ρίισε δε σκόραρε συχνά, όμως ένα από τα πρώτα του γκολ στους «ρεντς», μία «κανονιά» στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2001, θα μείνει αξέχαστο.

Τον Μάρτιο του 2009, σε θρίαμβο 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ», το δρόμο για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ είχαν ανοίξει τότε οι συνήθεις ύποπτοι, Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες. Ακολούθησαν δύο γκολ από τους…απίθανους Φάμπιο Αουρέλιο και Αντρέα Ντοσένα, που έγραψαν έτσι μια για πάντα τα ονόματά τους στο βιβλίο της ιστορίας. Όπως και ο Νταβίντ Ενγκόνγκ, που σφράγισε μία αναμέτρηση στο «Άνφιλντ το 2012, λίγο πριν μετακομίσει στον Πανιώνιο!

Από πλευράς Γιουνάιτεντ, ειδικά στα χρόνια του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ουκ ολίγα…χουνέρια στους κοντογείτονές τους! Για αρκετά από αυτά ήταν υπεύθυνα τα αστέρια τους, για κάποια άλλα μερικοί λιγότερο αναμενόμενοι ήρωες.

αμυντικοί της Γιουνάιτεντ, είχαν πολλές φορές την τιμητική τους κόντρα στη Λίβερπουλ, με τους Μικαέλ Σιλβέστρ (2004), Τζον Ο’ Σέι (2007), Γουές Μπράουν (2008) και Ράφαελ Ντα Σίλβα (12) να είναι μερικοί από αυτούς που σκόραραν.

Σε στράικερ παγκόσμιας κλάσης θα εξελισσόταν από την άλλη ο Ντιέγκο Φορλάν, πριν από αυτό όμως, πετύχαινε τα πρώτα του γκολ ως «άβγαλτος» στράικερ σε ντέρμπι του «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ το 2002, εκμεταλλευόμενος τα «δώρα» του Γέρζι Ντούντεκ!

Δείτε τους πιο απίθανους σκόρερ των Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο video του Novasports.gr.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.