Ο Μπερνάρντο Σίλβα τόνισε πως η μεταγραφική του αξία είναι περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι να αξιώνει πολλά περισσότερα χρήματα για την παραχώρησή του και να υπολογίζεται πως αξίζει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έδειξε να έχει διαφορετική άποψη. Παράλληλα, δεν έκρυψε την επιθυμία να επιστρέψει μια μέρα στην Μπενφίκα.

Αρχικά, ο Μπερνάρντο Σίλβα δήλωσε: «Ποτέ δεν έκρυψα ότι μια μέρα θέλω να επιστρέψω. Τώρα, θα δούμε με τον καιρό τι είναι δυνατό και δεν αξίζει να το συζητάμε αυτό συνεχώς, γιατί ο κόσμος κουράζεται… Για να δούμε».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Tώρα υπάρχουν συμβατικά ζητήματα που πρέπει να τηρούνται και… πρέπει να ζήσεις την πραγματικότητα, ότι το πορτογαλικό ποδόσφαιρο σε οικονομικό επίπεδο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αγγλικούς, ισπανικούς ή ακόμη και γερμανικούς και γαλλικούς συλλόγους. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν ήθελα να πάω στην Μπενφίκα αυτή τη στιγμή, ήταν εντελώς αδύνατο, επειδή η Μάντσεστερ Σίτι ζητά πολλά χρήματα για μια μεταγραφή για μένα. Τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια ήμουν ένας παίκτης που εκτιμάται πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι αδύνατο για έναν πορτογαλικό σύλλογο να πληρώσει τέτοια αξία. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι λίγο ρεαλιστές».