Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-1: Ιστορικό πρωτάθλημα με σόου Φόντεν (highlights)

Το τέταρτο σερί πρωτάθλημά της πανηγυρίζει η Μάντσεστερ Σίτι, έπειτα το 3-1 επί της Γουέστ Χαμ.

Ιστορία «έγραψε» η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα τη νίκη της με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ, κατακτώντας το τέταρτο σερί πρωτάθλημά της στην Premier League (και 10ο συνολικά). Σκόρερ της επικράτησης με την οποία οι «πολίτες» έφτασαν στον πολυπόθητο τίτλο ήταν οι Φόντεν (2′, 18′) και Ρόδρι (59′). Από την άλλη το μόνο που κατάφεραν οι Λονδρέζοι ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 2-1 με τον Κούντους, ο οποίος σημείωσε ένα από τα γκολ της σεζόν με ανάποδο ψαλίδι.

Το σόου του Φόντεν και η ΓΚΟΛΑΡΑ του Κούντους

Μόλις 77” έμεινε το 0-0 στο «Έτιχαντ», καθώς ο Φόντεν ήταν σε εκπληκτικό απόγευμα. Με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή ο παίκτης της χρονιάς στην Premier League έστειλε την μπάλα εκεί που ο Αρεολά δεν μπορούσε να αντιδράσει και άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης 16 λεπτά μετά βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή και διπλασίασε τα δικά του τέρματα και της ομάδας του. Η Γουέστ Χαμ προσπάθησε να βρει «απάντηση», όμως δυσκολευόταν να βγει από την περιοχή της. Τη φορά που το κατάφερε ο Κούντους σκόραρε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ ανάποδο ψαλιδάκι, φέρνοντας μόνος του την μπάλα στον αέρα, πριν… εκτελέσει τον Ορτέγκα.

Μονότερμα και τίτλος

Ίδια εικόνα είχε το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, με τη Μάντσεστερ Σίτι να το ελέγχει απόλυτα και να ψάχνει το τρίτο της τέρμα για να «κλειδώσει» την υπόθεση-τίτλος. Όπερ και εγένετο, με τον Ρόδρι να σκοράρει το όγδοο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα και να γράφει το 3-1 στο 59′. Ακολούθησαν διαδοχικές ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, με την μπάλα όμως να μην κάνει τη… χάρη στον Χάαλαντ και την παρέα του. Η Γουέστ Χαμ πέτυχε γκολ στο 88′ με τον Σούτσεκ, αλλά αυτό ήρθε με το… χέρι του και έτσι το τέρμα του δε μέτρησε. Τελικό σκορ 3-1 και τέταρτο σερί πρωτάθλημα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του…

Η ταυτότητα του ματς:

38η αγωνιστική Premier League

Γήπεδο: «Έτιχαντ»

Διαιτητής: Μπρουκς

Σκόρερ: 2′, 18′ Φόντεν, 59′ Ρόδρι – 42′ Κούντους

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι (71′ Ακέ), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Φόντεν (90+1′ Κόβατσιτς), Ντοκού, Χάαλαντ

Γουέστ Χαμ (Μόγες): Αρεολά, Ζουμά, Μαυροπάνος, Κρέσγουελ, Τσούφαλ, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους, Έμερσον (71′ Άλβαρες), Κούντους, Αντόνιο (81′ Έρθι), Πακετά (86′ Ινγκς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.