Η αγγλική ομοσπονδία έχει ξεκινήσει έρευνα για τις κίτρινες κάρτες του Λούκας Πακετά, καθώς υπάρχουν υποψίες πως ορισμένες από αυτές ήταν εσκεμμένες.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η έρευνα έχει επικεντρωθεί σε τέσσερις κίτρινες κάρτες, που πήρε ο Βραζιλιάνος παίκτης, σε αναμετρήσεις από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις των «σφυριών» με τις Λέστερ, Άστον Βίλα, Λιντς και Μπόρνμουθ. Οι Άγγλοι υποστηρίζουν πως ο Πακετά πήρε κίτρινες κάρτες για στοιχηματικούς λόγους. Ο 26χρονος παίκτης από την πλευρά του υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με τις συγκεκριμένες έρευνες και αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Χαρακτηριστικά, ο Βραζιλιάνος παίκτης έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram: «Είμαι πραγματικά έκπληκτος και δυσαρεστημένος με την απόφαση της FA. Εδώ και εννιά μήνες συνεργάζομαι στην έρευνά τους, δίνοντας όσες πληροφορίες μπορώ. Αρνούμαι τις κατηγορίες και θα παλέψω μέχρι τέλους για να καθαρίσω το όνομά μου. Δε θα κάνω κάποιο άλλο σχόλιο όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».