Φούλαμ 2023-2024: Ομάδα του προπονητή με ξεκάθαρους στόχους (video)

Η Φούλαμ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη μέση της βαθμολογίας και χωρίς να ζοριστεί και να αγχωθεί θα παίζει και του χρόνου στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Φούλαμ με 111 χρόνια ιστορίας άλλαξε 36 προπονητές. Το καλοκαίρι του 2021 η ομάδα ξεκινούσε την προετοιμασία της για την Championship καθώς είχε υποβιβαστεί την περασμένη σεζόν από την Πρέμιερ Λιγκ και η διοίκηση αποφάσισε να πορευτεί με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων, Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος είχε θητεία στο νησί και στους πάγκους των Χαλ, Γουότφορντ και Έβερτον. Από το Γκούντισον Παρκ και το Λίβερπουλ, στο Λονδίνο και το Κρέιβεν Κότατζ να ανασυγκρότηση και με την ελπίδα για επιστροφή στα σαλόνια υπέγραψε για τρία χρόνια.

Στη πρώτη σεζόν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και η Φούλαμ επέστρεψε για να μείνει στα σαλόνια της κορυφαίας κατηγορίας….Ο 37ος προπονητής σε 114 χρόνια ιστορίας των Λονδρέζων είναι Πορτογάλος και πολύ καλός μάλιστα. Στην αρχή της σεζόν ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το 2026 και λίγους μήνες αργότερα οδήγησε τον σύλλογο στα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στην πρώην ομάδα του Έβερτον. Ο κόσμος πάντως έχει να το λέει….Ο Σίλβα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ο σύλλογος μετά τον σπουδαίο Ρόι Χόντζον!

Η Φούλαμ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 17 ήττες. Βασισμένη στην έδρα της το Κρέιβεν Κότατζ, πήρε τις 9 νίκες από τις 13 συνολικά, πανηγυρίζοντας μόλις 4 μακριά από την πρωτεύουσα.

Η σεζόν άρχισε καταπληκτικά και με πειστικό διπλό στο Γκούντισον Παρκ. Ο Σίλβα αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του την Έβερτον και η χρονιά ξεκίνησε νικηφόρα (0-1). Η ομάδα πανηγύρισε την πρώτη από τις τέσσερις συνολικά μονάχα εκτός έδρας επιτυχίες. Η δεύτερη εκτός έδρας, άργησε πάρα πολύ, έπρεπε να μπει ο Φεβρουάριος για να φύγει νικήτρια η Φούλαμ από το Ολντ Τράφορντ και το Μάντσεστερ (24/2, 1-2), παίρνοντας μια σπουδαία νίκη στις καθυστερήσεις με το γκολ ενός πρώην παίκτη της Έβερτον, τον Άλεξ Ιουόμπι. Η Φούλαμ κατόρθωσε να πάρει άλλες δύο νίκες μακριά από το Κρέιβεν Κότατζ, Απρίλιο και Μάιο στο φινάλε της σεζόν απέναντι σε Γουέστ Χαμ (0-2) και Λόυτον χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα (2-4).

2023

Μετά το ξεκίνημα με το δεξί και τη νίκη με την Έβερτον, η ομάδα κόλλησε τρία σερί ματς χωρίς τρίποντο (Μπρέντφορντ, Άρσεναλ και Σίτι) και η επόμενη νίκη που ήταν και παρθενική εντός έδρας, ήρθε μέσα Σεπτεμβρίου με τη νεοφώτιστη Λούτον (1-0). Στα επόμενα 7 παιχνίδια άρχισαν τα προβλήματα, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει μόλις έναν αγώνα κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-1) με 4 ήττες και 2 ισοπαλίες και έπεσε χαμηλά. Ο διακόπτης ξαφνικά άλλαξε, η νίκη με τη Γουλβς (3-2) και οι δύο κολλητές 5αρες εντός έδρας απέναντι σε Νότιγχαμ (5-0) και Γουέστ Χαμ (5-0) έφεραν χαμόγελα. Το μπαμ έγινε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ (2-1) την τελευταία μέρα του χρόνου (31/12).

2024

Το νέο έτος άργησε όμως να φέρει επιτυχίες, τρία ματς χωρίς τρίποντο (ήττα και 2 ισοπαλίες τον Ιανουάριο) και η πρώτη νίκη σημειώθηκε μέσα Φεβρουαρίου ( 3-1 Μπόρνμουθ). Τις επόμενες έξι αγωνιστικές έκανε μόλις δύο ήττες και πήρε ένα μεγάλο τρίποντο απέναντι στη Τότεναμ (3-0). Η θέση εξασφαλίστηκε και ήρεμη ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς να κυνηγάει πλέον στόχους. Ο στόχος ήταν η παραμονή και το πέτυχε. Στα τελευταία πέντε ματς πανηγύρισε μονάχα το διπλό στο Λούτον τελευταία αγωνιστική.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ….

Η Φούλαμ δέχθηκε 61 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, άφησε μόνο περισσότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν (2013-14 (85) και 2018-19 (81) στη διοργάνωση, όπου και τις δύο υποβιβάστηκε!

Η Φούλαμ σημείωσε 55 γκολ αυτή τη σεζόν, ισοφαρίζοντας τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων της σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ (επίσης 55 γκολ το 2022-23).

Ο Πορτογάλος μέσος, Ζοάο Παλίνια, κατέγραψε 152 τάκλιν στην Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη σεζόν, τα περισσότερα από κάθε παίκτη στη διοργάνωση. Παραμένει επίσης ο μόνος παίκτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει καταγράψει 100 ή περισσότερα τάκλιν και έχει κερδίσει 250 ή περισσότερες μονομαχίες το 2023-24.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.