Νιουκάστλ 23/24: Έχασε στο… νήμα την Ευρώπη (videos)

To novasports.gr σας παρουσιάζει όλα όσα έκανε τη Νιουκάστλ στην Premier League και την αγωνιστική παρουσία της στη σεζόν 2023/24.

Μερικές φορές η επιτυχία με την αποτυχία είναι κοντά. Πολύ κοντά. Σαν μια λεπτή γραμμή να είναι το νοερό σύνορο που τις χωρίζει! Η Νιουκάστλ ήταν με το… μισό πόδι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν, έχασε το “εισιτήριο” στο φινάλε ελέω Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της κατάκτησης του Κυπέλλου από τους “κόκκινους διαβόλους”, αλλά και της “αντεπίθεσης” της Τσέλσι και τελικά έμεινε με το… παράπονο.

Το Champions League έδωσε “λάμψη” στις “Καρακάξες”, αλλά παράλληλα στοίχισε στην ομάδα από τον αγγλικό βορρά και συνάμα την “άδειασε” ψυχολογικά. Γιατί αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα της τόσο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όσο και στην Premier League.

“Φωτιά” στην επίθεση, πρόβλημα στην άμυνα

Η Νιουκάστλ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Premier League στην έβδομη θέση της κατάταξης με 60 βαθμούς (έντεκα λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι) τους οποίους συγκέντρωσε με τις 18 νίκες που πέτυχε και τις 6 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε σε 14 παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επίθεση ήταν το… υπερόπλο της ομάδας του Έντι Χάου, καθώς οι “Καρακάξες” σημείωσαν 85 τέρματα (τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Premier League), ωστόσο το “καράβι” της Νιουκάστλ έμπαζε… νερά στην άμυνα και τα 62 γκολ που δέχθηκε στη σεζόν την φέρνουν μόλις στην 11η θέση της σχετικής λίστας!

Οι Magpies δεν βρέθηκαν ποτέ πάνω από την έκτη θέση στη βαθμολογία, ενώ για λίγο (στην εφιαλτική εκκίνηση της σεζόν) είχαν πέσει και στη 13η!

Η “καυτή” έδρα του St James’ Park βοήθηκε και φέτος τη Νιουκάστλ και ήταν το ατού του αγγλικού συλλόγου στην Premier League, καθώς στο “σπίτι” της πέτυχε τις 12 από τις 18 νίκες στη σεζόν, ενώ ηττήθηκε μόλις τρεις φορές. Η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική εκτός του Νιουκάστλ με τις 11 ήττες και τις 6 νίκες να μαρτυρούν την αδυναμία στα παιχνίδια μακριά από το St James’ Park.

Σκαμπανεβάσματα και δύο “καταραμένοι” μήνες

Η εντυπωσιακή νίκη της Νιουκάστλ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Άστον Βίλα (5-1) γέμισε προσδοκίες τον κόσμο της ομάδας, ωστόσο η συνέχεια ήταν αρκετά απογοητευτική. Τρεις συνεχόμενες ήττες απέναντι σε Σίτι, Λίβερπουλ και Μπράιτον έφεραν την… ανώμαλη προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ το εκκωφαντικό 8-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ γέμισε και πάλι το μπουκάλι με υγρό ελπίδας.

Η Νιουκάστλ απέκτησε ψυχολογία, πήρε αποτελέσματα, ωστόσο ήρθε ο δεύτερος… καταραμένος αγωνιστικός μήνας στο τέλος του χρόνου και οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες από τη Λούτον, την Νότιγχαμ, τη Σίτι και τη Λίβερπουλ για να γίνει ένα απίθανο πισωγύρισμα.

Ο στόχος της Ευρώπης είχε απομείνει ωστόσο η ήττα από την Τσέλσι την 28η αγωνιστική στο Λονδίνο και η “σφαλιάρα” από την Πάλας στη βρετανική πρωτεύουσα έφεραν ουσιαστικά το τέλος σε αυτή την προσπάθεια.

Ο “καυτός” Ίσακ και ο πολύτιμος Γκόρντον

Πρώτος σκόρερ της Νιουκάστλ αναδείχθηκε ο Σουηδός Αλεξάντερ Ίσακ, ο οποίος με τα 25 γκολ που σημείωσε στην Premier League έκανε συνάμα και την πιο παραγωγική σεζόν του.

Όμως ο πολυτιμότερος όλων ήταν ο Άντονι Γκόρντον, ο οποίος είχε άμεση συμμετοχή σε 23 τέρματα της ομάδας του. Πέτυχε 12 γκολ, μοίρασε 11 ασίστ και έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι της Νιουκάστλ μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Γκιμαράρες των 7 τερμάτων και των 10 ασίστ.

Ο Μπρούνο ήταν και ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, καθώς αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια και το κοντέρ “έγραψε” 3.269 αγωνιστικά λεπτά, ενώ δεύτερος στη σχετική λίστα ήταν ο Φάμπιαν Σχερ και τρίτος ο Άντονι Γκόρντον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.