Αλεξάντερ Ίσακ: Λίγο Ερυθραία, λίγο Σουηδία, πολλά γκολ! (video)

Ο Ίσακ μέσα σε ένα χρόνο έγινε είδωλο στο Νιουκάστλ, πρόσωπο λατρεμένο από τον κόσμο και ο πιο επιδραστικός παίκτης του συλλόγου από τον αγγλικό βορρά.

H σκούφια του Αλεξάντερ Ίσακ κρατάει από την Ερυθραία, αυτό το κράτος στην Βορειοανατολική Αφρική που βρίσκεται στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας. Αν είχε γεννηθεί στην πρωτεύουσα Ασμάρα των 650.000 ψυχών, πιθανότατα να μην είχαμε ακούσει ποτέ το όνομα του. Όμως για καλή του τύχη – και δική μας γιατί τον απολαμβάνουμε – οι γονείς του Ίσακ αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Σουηδία και ο – γεννημένος στη Σόλνα – στράικερ της Νιουκάστλ είναι ήδη το πρώτο… βιολί στην ποδοσφαιρική “ορχήστρα” των Magpies.

Τα 30 εκ. ευρώ που ξόδεψε τον Αύγουστο του 2022 η Νιουκάστλ για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ όχι μόνο έπιασαν τόπο, αλλά μάλλον το κέρδος θα είναι πολλαπλάσιο για τον αγγλικό σύλλογο στην περίπτωση που θελήσει να πουλήσει τον πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της.

Ο Ίσακ μέσα σε ένα χρόνο έγινε είδωλο στο Νιουκάστλ, πρόσωπο λατρεμένο από τον κόσμο και ο πιο επιδραστικός παίκτης του συλλόγου από τον αγγλικό βορρά.

Λίγο χρόνο τον χρειάστηκε μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα του αγγλικού ποδοσφαίρου και στις αυξημένες απαιτήσεις της Premier League και στη δεύτερη σεζόν του στο Νιουκάστλ ήταν εντυπωσιακός.

H σύγκριση με τον Άλαν Σίρερ

Χρόνια είχαν να δουν οι οπαδοί της Νιουκάστλ τέτοιο φορ που κάποιοι… ιερόσυλοι τον συνέκριναν ακόμα και με τον σπουδαίο Άλαν Σίρερ.

Το… κοντέρ σταμάτησε στα 21 γκολ σε 30 συμμετοχές για τον Αλεξάντερ Ίσακ στην Premier League (τρίτος σκόρερ πίσω από Χάλαντ και Πάλμερ), επίδοση αν μη τι άλλο εξαιρετική για έναν στράικερ που λίγα χρόνια πριν έπαιζε ως δανεικός στον Βίλεμ ΙΙ, γιατί δεν μπορούσε να βρει χώρο και χρόνο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί το έχασαν το κελεπούρι, οι Άγγλοι το απέκτησαν και στο πρόσωπο του βλέπουν τον ηγέτη των επόμενων χρόνων. Τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει τη Νιουκάστλ σε υψηλές… πτήσεις. Αν βέβαια καταφέρουν να τον κρατήσουν, γιατί οι “μεγάλοι” ήδη… πολιορκούν τον αγγλικό Βορρά για τον Σουηδό “κανονιέρη” που έχει κλέψει… καρδιές στην Premier League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.