Η Τότεναμ έκλεισε ακόμα μία σεζόν χωρίς να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο. Στην μετά Χάρι Κέιν εποχή αρχίζει όμως μία νέα, με νέο προπονητή στην δεύτερη σεζόν και αρκετούς διψασμένους νέους και παλιούς παίκτες για επιτυχίες.

Ακόμα μια σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο. Ο στόχος που είναι κάθε χρόνο ένα τρόπαιο δεν ήρθε ούτε φέτος. Πριν από 16 χρόνια η Τότεναμ πανηγύρισε τον τελευταίο εγχώριο τίτλο, την κατάκτηση του League Cup to 2008, στον τελικό με την Τσέλσι (2-1), υπό τις οδηγίες του Ισπανού Χουάντε Ράμος. Μετά την αποχώρηση του Αργεντινού, Μαουρίσιο Ποτσετίνο το 2019, για κάποιο λόγο που μονάχα ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Ντάνιελ Λέβι γνωρίζει, προσγειώθηκε στο βόρειο Λονδίνο ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο για να οδηγήσει τη Τότεναμ σε ένα επιτέλους τρόπαιο. Ο Μουρίνιο κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στο Champions League, κάτι που έκανε και ο Ποτσετίνο που μάλιστα την έφτασε και στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης το 2019 όπου μάλλον άδικα, έχασε (2-0).

Δύο φορές ο στρατιώτης Ράιν Μέισον (υπηρεσιακός), ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο Αντόνιο Κόντε, ο βοηθός του Ιταλού, Κρίστιαν Στελίνι (υπηρεσιακός), όλοι αυτοί από τότε που έφυγε ο Μουρίνιο κάθισαν σε έναν απαιτητικό πάγκο, χωρίς όμως να οδηγήσουν τους Λονδρέζους στην ευτυχία. Το καλοκαίρι του 2023, η διοίκηση στράφηκε στον Ελληνο-Αυστραλό, Άγγελο Ποστέκογλου. Πρωταθλητής στη Σκωτία με τη Σέλτικ στη Γκλασκώβη, προσγειώθηκε χωρίς δάφνες στο βορρά και αγαπήθηκε όσοι ελάχιστα από τους φιλάθλους.

Η Τότεναμ μπορεί να μην κατέκτησε κανένα τίτλο, μπορεί να μην βγήκε στο Champions League, αλλά βγήκε στην Ευρώπη και θα παίζει του χρόνου στο νέο πρωτάθλημα του Europa League. Το πιο σημαντικό είναι πως κέρδισε τον μάνατζερ. Ο προσιτός και φιλικός με τον δύσκολο «τύπο» της Αγγλίας, κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων τον φιλάθλων της Τότεναμ με τον τρόπο που αντιμετώπιζε όλα τα παιχνίδια μιας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν. Κέρδος λοιπόν, ο Ange, με την ελπίδα για ένα σίγουρα, καλύτερο μέλλον.

Η τετράδα και το καλό εισιτήριο χάθηκε για δύο βαθμούς από την εξαιρετική Άστον Βίλα του ανανεωμένου Ουνάι Έμερι. Η ομάδα τερμάτισε στην 5η θέση και εξασφάλισε τελευταία αγωνιστική την έξοδο στο Europa League με άνετο διπλό στο Σέφιλντ κόντρα σητν απογοητευμένη και ήδη πεσμένη Γιουνάιτεντ (0-3).

Η Τότεναμ παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια αρχίζει φανταστικά το πρωτάθλημα. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Ματς ορόσημο και παιχνίδι που έγινε η ζημιά, ξεκάθαρα το ντέρμπι στο Λονδίνο απέναντι στη Τσέλσι του Ποτσετίνο. Η ομάδα πήγαινε τρένο. Ξεκίνησε με ισοπαλία (2-2) με την Μπρέντφορντ εκτός έδρας, έκανε πρώτη νίκη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη 2η αγωνιστική εντός (2-0) και ακολούθησε ένα τρομερό αήττητο σερί 8 αγώνων με 7 νίκες και μία ισοπαλία απέναντι στην Άρσεναλ (2-2).

6/11 – 14η αγωνιστική – Τότεναμ – Τσέλσι 1-4

Η μεγάλη ζημιά έγινε τότε. Η πρώτη εντός έδρας ήττα και πρώτη στην σεζόν γενικότερα, ήταν εντέλει καταστροφική. Το ματς ξεκίνησε ονειρικά με γκολ του Ντέγια Κουλουσέφσκι (1-0, 6ο λεπτό). Η συνέχεια τρελή! Στο 33ο αποβλήθηκε απ’ ευθείας ο Κρίστιαν Ρομέρο, στο 55ο λεπτό αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Ουντόγκι, στο ημίχρονο αποχώρησε με τραυματισμό ο Μίκι Φαν Ντε Φεν και παρέα του έκανε στα αποδυτήρια η πιο σημαντική μεταγραφή από τη Λέστερ, Τζέιμς Μάντισον. Η Τότεναμ δεν άντεξε και φυσιολογικά δέχτηκε 4 γκολ. Ρομέρο και Ουντόγκι θα επέστρεφαν μετά τις τιμωρίες, αλλά Φαν Ντε Φεν και κυρίως ο Μάντισον άργησαν να γυρίσουν…..

Με προβλήματα και απουσίες η Τότεναμ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στους επόμενους τέσσερις αγώνες( 3 ήττες και 1 ισοπαλία) και επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη κουρασμένη Νιουκάστλ (4-1) μέσα Δεκεμβρίου. Μόλις μία ήττα στα επόμενα 6 ματς, η ομάδα πείσμωσε, ξέχασε τις απουσίες και επανήλθε στον δρόμο που χάραξε στο ξεκίνημα. Ο Φαν Ντε Φεν γύρισε το νέο έτος, σαν να μην έλειψε ποτέ. Ο Μάντισον γύρισε μετά από 3 μήνες και το ίδιο συνέβη και με τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Μέσα στο νέο χρόνο έχασε μονάχα από Γουλβς (1-2) και από Φούλαμ (3-0) και έχασε ξανά τον Απρίλιο που αποτέλεσε καιτον χειρότερο μήνα με τρεις διαδοχικές ήττες από Νιουκάστλ (4-0), Άρσεναλ (2-3) και Τσέλσι (2-0). Ακολούθησε 4η σερί από τη Λίβερπουλ αρχές Μαίου (4-2), για να κλείσει το πρωτάθλημα με μόλις δύο νίκες τον τελευταίο μήνα και να χάσει στο νήμα την έξοδο στα αστέρια.

Έχασε το Champions League, αλλά κέρδισε πολλά. Προπονητή και νέους παίκτες. Παίκτες που σέβονται τον μάνατζερ και έχουν λαμπρό μέλλον στο βόρειο Λονδίνο. Νέα σεζόν στη Nova και η δεύτερη σεζόν του Άγγελου Ποστέκογλου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ραντεβού στο γήπεδο.