2023-2024 Μάντσεστερ Σίτι: Υπερβάσεις και ρεκόρ

Η μόνιμη πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών ξεπέρασε - πάλι - τον εαυτό της. Το δημιούργημα του Πεπ Γκουαρντιόλα και οι πρωταγωνιστές της για τη σεζόν 2023-2024.

Ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2022-23 κάνοντας τρεμπλ και συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Μπήκε στην σεζόν 2023-24 ως ένα από τα φαβορί. Ένιωσε απειλή από δύο αντιπάλους στη μάχη για την διατήρηση του στέμματος, όμως και πάλι ήταν αυτή που το διατήρησε.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας για 4η συνεχόμενη χρονιά. Επίτευγμα μοναδικό, αφού καμία από τις παραδοσιακές ομάδες του νησιού δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα διατήρησε, όπως συνηθίζει άλλωστε, έναν βασικό κορμό ποδοσφαιριστών και παρά την αποχώρηση του Γκουντογκάν για τη Μπαρτσελόνα, ο Ισπανός προπονητής βρήκε τον τρόπο να καλύψει το τεράστιο κενό. Να αναδείξει νέους ηγέτες, κυρίως όμως να διατηρήσει το πνεύμα του νικητή σε μια ομάδα που στη διάρκεια της παρουσίας του Ισπανού στον πάγκο έχει κατακτήσει τα πάντα.

Τα πρώτα… βιολιά

Μπορεί ο Χάαλαντ να μην ήταν στο περυσινό απίθανο αγωνιστικά επίπεδο, όμως πρόλαβε να πετύχει 27 γκολ και να είναι για μια ακόμη φορά πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών.

Μπορεί ο Γκουντογκάν να μετακόμισε στην Καταλονία, όμως η παρουσία του Φόντεν στη μεσαία γραμμή και περισσότερο εφέτος σε χώρους στον άξονα και όχι πάνω στις γραμμές, πρόσφερε στην Σίτι δημιουργία, γκολ, συνέπεια και τελικά τον MVP της σεζόν στην Premier League. Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι ίσως να μην περίμεναν πως στο τέλος της χρονιάς ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός θα έχει 19 γκολ και 8 ασίστ στο πρωτάθλημα. Στο τέλος τγης εφετινής του προσπάθειας ο 24χρονος Άγγλος κατέγραψε 51 συμμετοχές 27 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις!

Συμμετοχή σε 20 γκολ είχε ο Άλβαρες, σκοράροντας 11 και μοιράζοντας 9 ασίστ. Σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο ο Μπερνάρντο Σίλβα με 6 γκολ και 9 ασίστ στην Premier League. Ηγετική μορφή και σωστές αποφάσεις. Παίκτης του προπονητή συνάμα και σταρ για την ομάδα του Μάντσεστερ

Η επιστροφή του Ντε Μπρόινε

Στα 32 του χρόνια ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν για μια ακόμη φορά παίκτης που έκανε διαφορά για τη πρωταθλήτρια. Ακόμη κι αν ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός γηπέδων από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο…
Σε 17 αγώνες μετά την επιστροφή του στη δράση, ο Βέλγος μέσος είχε 4 γκολ και 10 ασίστ! Αποτέλεσε για μια ακόμη φορά πηγή επιθετικής έμπνευσης για το σύνολο από το Μάντσεστερ και πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο στη συλλογή του, το 6ο στα τελευταία 7 χρόνια με την Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ισορροπιστής της μεσαίας γραμμής

Ιδιαίτερη θέση στο πορτρέτο των μόνιμων τα τελευταία χρόνια πρωταθλητών Αγγλίας έχει ο Ρόδρι. Παραμένει βιονικός καλύπτοντας αμέτρητα  χιλιόμετρα με τη φανέλα των «μπλε». Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως είναι ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής τους για την ισορροπία άμυνας και επίθεσης, καθώς όποτε έλλειψε η Σίτι έχασε ή δυσκολεύτηκε πολύ. Στα εντυπωσιακά στατιστικά που καταγράφει στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και στην επίθεση. Τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση κι ας έχει μπόλικους παίκτες ο Πεπ για να παίξουν μπροστά του και να πλήξουν τις αντίπαλες άμυνες.

Η ομάδα του Στρατηγού

Όσα κάνει η Σϊτι στο γήπεδο, είτε ως ομάδα είτε οι παίκτες της βελτιώνοντας συνεχώς την προσωπική τους εικόνα, οφείλονται στον κορυφαίο προπονητή των τελευταίων ετών, Πεπ Γκουαρντιόλα.
Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν με προχειρότητα το δόγμα ότι έχει στα χέρια του πολλά χρήματα, κατά συνέπεια περισσότερες πιθανότητες, όμως η ουσία βρίσκεται και αλλού.

Ο 18χρονος Ρίκο Λούις έπαιξε εφέτος σε 27 αγώνες και σημείωσε 2 γκολ.
Ο 20χρονος Όσκαρ Μπομπ αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια σημειώνοντας επίσης 2 τέρματα
Ο 22χρονος Τζερεμί Ντοκού, στην πρώτη χρονιά του είχε 3 γκολ και 9 ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης ως μεταγραφή από τη γαλλική Ρεν…

Ο Γκουαρντιόλα δημιουργεί ποδόσφαιρο και το κάνει με τον δικό του τρόπο. Κρατά πεινασμένους για διακρίσεις παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα. Συνεχίζει να υπογράφει τη δική του εποχή στο άθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.