Γουέστ Χαμ 2023-24: Από κάτοχος του Conference, εκτός Ευρώπης

Μια χρονιά που ξεκίνησε με μεγάλες υποσχέσεις αλλά ολοκληρώθηκε με απογοητευτικό τρόπο με τα "Σφυριά" να μένουν εκτός Ευρώπης, και τον Λοπετέγκι να παίρνει το τιμόνι από τον Μόγες.

Μια χρονιά ανάμεικτων συναισθημάτων

Η σεζόν 2023-24 για τη Γουέστ Χαμ σημαδεύτηκε από μια αίσθηση ανεκπλήρωτων δυνατοτήτων και στιγμές λάμψης που τελικά οδήγησαν σε ένα τέρμα στη μέση της σεζόν αλλά και σε σημαντικές διοικητικές αλλαγές. Μετά τον ιστορικό θρίαμβο της περασμένης σεζόν στην Πράγα, όταν και κατέκτησε το Conference League, αυτό το πρωτάθλημα δημιούργησε ανάμικτα συναισθήματα στους φιλάθλους των Hammers. Παρά τις υποσχέσεις όπως αυτές προέκυψαν από τις διαδοχικές νίκες μεσούσης της σεζόν επί της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εντούτοις το τέλος της χρονιάς τη βρήκε στην ένατη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ που ήταν αρκετή για την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μόγιες.

Μόλις τέσσερις νίκες στο δεύτερο μισό της σεζόν

Αξιολογώντας τη σεζόν μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της πρόσφατης ιστορίας της Γουέστ Χαμ, ήταν μια μέτρια περίοδος με μεγάλες απογοητεύσεις. Οι Hammers επέδειξαν τις δυνατότητές τους πετυχαίνοντας εντυπωσιακές νίκες απέναντι σε ομάδες κορυφαίας κατηγορίας όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ. Ωστόσο, αυτά τα υψηλά στάνταρντς αντισταθμίστηκαν από μια σημαντική πτώση στη φόρμα μετά την περίοδο των Χριστουγέννων, με αποκορύφωμα την ένατη θέση η οποία ήταν απογοητευτική για τους φιλάθλους της ομάας, ειδικά δεδομένης της ευρωπαϊκής επιτυχίας της προηγούμενης σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τα “σφυριά” σημείωσαν μόλις τέσσερις νίκες.

Δε μπόρεσε να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη

Το ταξίδι στο Europa League, στο οποίο συμμετείχε ως κάτοχος του προηγούμενου Conference Leaegue, τελείωσε με απογοήτευση. Η ισοπαλία κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών του Europa League άφησε με την απορία άπαντες στο Λονδίνο, για το αν θα μπορούσε η Γουέστ Χαμ να επαναλάβει μια μεγάλη διεθνή επιτυχία για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Tο γκολ του Φρίμπονγκ στο τέλος του αγώνα (1-1) χάρισε την πρόκριση στους Γερμανούς δεδομένου και του 2-0 του πρώτου αγώνα. Ομολογουμένως η απόδοση της Γουέστ Χαμ ήταν πολύ καλή, αλλά αυτή η πορεία στους “8” του Europa League φαίνεται πως κόστισε στην ομάδα την έξοδό της στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Τέλος ο Μόγες ελέω… άμυνας

Με το τέλος της σεζόν η θητεία του Ντέιβιντ Μόγιες έφτασε στο τέλος της. Παρά την επιτυχία του και την ιστορική ευρωπαϊκή βραδιά στην Πράγα, η απόδοση της ομάδας υπό την καθοδήγησή του είχε γίνει ολοένα και πιο ασταθής. Οι αμυντικές αδυναμίες της Γουέστ Χαμ ήταν κραυγαλέες, καθώς δέχθηκε 74 γκολ που συνιστούν την τέταρτη χειρότερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Ο Μόγιες το απέδωσε αυτό στην αποχώρηση/πώληση του Ντέκλαν Ράις, ωστόσο ήταν σαφές ότι οι επιθετικές δυνατότητες της ομάδας δεν αξιοποιήθηκαν πλήρως υπό τη διοίκηση του. Η τριάδα των Μπόουεν, Πακετά και Κούντους σχημάτισε μια από τις πιο καλύτερες επιθετικές γραμμές στο πρωτάθλημα, αλλά οι προσπάθειές τους συχνά υπονομεύονταν από αμυντικά λάθη…

Εποχή Λοπετέγκι

Η άφιξη του Χουλέν Λοπετέγκι σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τη Γουέστ Χαμ. Οι προηγούμενες επιτυχίες του στη Σεβίλλη και οι θητείες του με την εθνική Ισπανίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύουν τα διαπιστευτήριά του. Η θητεία του στη Γουλβς έληξε εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψης μεταγραφικής δραστηριότητας. Στη Γουέστ Χαμ, το άμεσο καθήκον του θα είναι να σταθεροποιήσει την ομάδα αμυντικά ενώ θα πρέπει να μεγιστοποιήσει τα επιθετικά ταλέντα που έχει στη διάθεσή του. Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος θα είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση της ομάδας του και την αντιμετώπιση των αδυναμιών που ταλαιπώρησαν τους Hammers τη σεζόν που μας πέρασε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.