Φόντεν: Το … κλειδί τίτλου της Σίτι

Εντυπωσίασε με την αγωνιστική παρουσία του, εξέπληξε με την ωριμότητα και σταθερότητα του σε όλη τη διάρκεια της εφετινής σεζόν στην Premier League. Μετά την αποχώρηση του Γκιντογκάν πολλοί βιάστηκαν να αναζητήσουν την μεταγραφή που θα έπαιρνε τη θέση του.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αυτός που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τα στοιχεία του έμψυχου υλικού της Μάντσεστερ Σίτι, είχε έτοιμο το πλάνο της διάδοχης κατάστασης. Ο 24χρονος Τζέιμς Φόντεν βαδίζει τα τελευταία χρόνια από το καλό στο καλύτερο. Παρουσιάζεται σε κάθε σεζόν περισσότερο έτοιμος και βελτιωμένος σε επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού του.

Τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα εφέτος ήταν άκρως εντυπωσιακά. Δεν είναι μόνο ότι συνέβαλε τα μέγιστα για την διατήρηση των σκήπτρων από τους «μπλε» της πόλης του Μάντσεστερ. Έκανε τόσο μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της δύσκολης χρονιάς και στοιχεία που τον ανέδειξαν δίκαια πολυτιμότερο παίκτη της σεζόν 2023-24 στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Φόντεν πραγματοποίησε την παραγωγικότερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Σημείωσε 19 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, επιτεύγματα αξιοζήλευτα για τα σημαντικότερα ονόματα του παγκόσμιο ποδοσφαίρου όταν αναφέρονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Συνολικά στη χρονιά και σε όλες τις διοργανώσεις, ο νεαρός Άγγλος συμμετείχε σε 53 αγώνες πετυχαίνοντας 27 γκολ, ενώ έδωσε και 12 τελικές πάσες. Η εφετινή ήταν η 7η σεζόν του σε αυτό το επίπεδο, ξεκινώντας την ποδοσφαιρική του ιστορία από τις ακαδημίες της Σίτι και παίρνοντας τις ευκαιρίες από τον Γκουαρντιόλα που κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου πως ο Άγγλος έχει την ποιότητα να αγωνιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο στις πλάγιες γραμμές και σε θέση εξτρέμ, όσο και στον ρόλο του δεύτερου επιθετικού με ευθύνη δημιουργίας και εκτέλεσης στον άξονα του γηπέδου.

Τα 19 γκολ του στη σεζόν τον φέρνουν στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ της κατηγορίας πίσω από τους Χάαλαντ, Πάλμερ και Ίσακ.

Στα 24 χρόνια του μετρά 6 πρωταθλήματα. Δύο φορές αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν (2021 και 2022). Μία φορά κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος (2024), ενώ έχει προλάβει να σκοράρει 64 φορές και να μοιράσει 26 ασίστ σε 164 παιχνίδια της Premier League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.