Λίβερπουλ 2023-24: Η χρονιά που ο Κλοπ είπε αντίο (video)

Η Λίβερπουλ αν και 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε της premier οδηγούσε την κούρσα, για μία ακόμη φορά δεν τα κατάφερε. Στο τέλος της σεζόν μάλιστα οι κόκκινοι γύρισαν προπονητική σελίδα, καθώς μετά από σχεδόν 9 χρόνια, ο Κλοπ αποτέλεσε παρελθόν με τον Ολλανδό Σλοτ να αναλαμβάνει τα ηνία.

Η Λίβερπουλ τερμάτισε στην τρίτη θέση της premier league, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ανακοινώνει από τον Ιανουάριο ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από το Άνφιλντ. Αν και οι «κόκκινοι» είχαν μόλις μία ήττα παραπάνω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, οι 10 ισοπαλίες της στοίχισαν τον τίτλο. Τουλάχιστον ο εκκεντρικός Γερμανός κόουτς αποχαιρέτησε με κούπα, καθώς η Λίβερπουλ κατάφερε να κατακτήσει το Carabao Cup, νικώντας την Chelsea στον τελικό με γκολ του Φαν Ντάικ στο τέλος της παράτασης και ασίστ του δικού μας, Κώστα Τσιμίκα.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Οι 38 αγωνιστικές, ο μαραθώνιος της premier, βρήκαν την ομάδα του λιμανιού στις 24 νίκες, 10 ισοπαλίες και 4 ήττες, με διαφορά τερμάτων +45, για τα 86 της επίθεσης, που σε αρκετά ματς πετούσε φωτιές, αλλά και τα 41 της άμυνας, που σημαίνει ότι ο Άλισον δεχόταν τουλάχιστον 1 γκολ ανά μέσο όρο σε κάθε αγωνιστική.

Κι όμως η Λίβερπουλ που ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου, στο Λονδίνο με ισοπαλία 1-1 με την Τσέλσι, με τον Ντίας να σκοράρει το πρώτο της σεζόν, αλλά τον Ντισασί να ισοφαρίζει για τους μπλε, έδειχνε ικανή στο φινάλε του πρωταθλήματος να κάνει το κόλπο γκρόσο, κατακτώντας τον τίτλο μέσα από τα χέρια των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Η «ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

8 αγωνιστικές πριν το τέλος ήταν στην πρώτη θέση, οδηγούσε την κούρσα με 70 βαθμούς, αλλά μετά ήρθε η «ποδοσφαιρική λιποθυμία». Από τους πιθανούς 24 που απέμεναν για να κόψει πρώτη το νήμα, μάζεψε μόλις 12 βαθμούς, με 3 ισοπαλίες και 2 από τις συνολικά 4 ήττες της να έρχονται σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, όταν οι «κόκκινοι χαρακτήρες» δεν άντεξαν.

Μάλιστα προς τέρψιν της μπλε πλευράς του λιμανιού, τη χαριστική βολή στις ελπίδες για τίτλο έδωσε η Έβερτον, η οποία στις 24 Απριλίου νίκησε 2-0 την Λίβερπουλ και την εκτροχίασε από τις ράγες του πρωταθλήματος. Μάλιστα αυτή ήταν μόλις η 3η φορά που η ομάδα του Κλοπ έμεινε χωρίς γκολ σε ένα παιχνίδι, με την αμέσως προηγούμενη να είναι η ήττα σοκ στο Άνφιλντ, 2 αγωνιστικές πριν, από την Κρισταλ Πάλας, 0-1.

Η απογοητευμένη Λίβερπουλ αν και προηγήθηκε τόσο κόντρα στην Γουέστ Χαμ όσο και απέναντι στην Άστον Βίλα στις τελευταίες αγωνιστικές, πέταξε άλλους 4 βαθμούς καθώς ισοφαρίστηκε στο τέλος και στις 2 περιπτώσεις.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Λίβερπουλ έχασε συνολικά 32 βαθμούς στο πρωτάθλημα, με 15 από αυτούς τους χαμένους πόντους να έρχονται από ομάδες του Λονδίνου. Μάλιστα οι 3 από τις 4 ήττες ήρθαν από Λονδρέζους, 4-2 από την Τότεναμ, 3-1 από την Άρσεναλ και 0-1 από την Κρίσταλ Πάλας.

«ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ» ΤΟ ΛΙΓΚ ΚΑΠ

Οι κόκκινοι στο αντίο του Κλοπ πανηγύρισαν τουλάχιστον έναν τίτλο, αυτόν του Carabao Cup. Στο κύπελλο αποκλείστηκαν στους 8 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στο Europa League δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στους μετέπειτα νικητές της Αταλάντα αποκλειόμενοι με συνολικό σκορ 1-3, με τους Ιταλούς να κάνουν πάρτι στο Άνφιλντ με νίκη 0-3.

ΑΝΤΙΟ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ

Ο Κλοπ αποχαιρέτησε το λιμάνι με 1 πρωτάθλημα, 1 Champions League, 1 κύπελλο, 2 Λιγκ Καπ, 1 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 UEFA Super Cup, 1 FIFA Club World Cup.

Η Λίβερπουλ πλέον μετά από σχεδόν 9 χρόνια γύρισε σελίδα και μένει να δούμε αν ο Ολλανδός Σλοτ καταφέρει να γίνει περισσότερο επιδραστικός στο αγγλικό ποδόσφαιρο από τον προκάτοχό του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.