Μπέρνλι 23/24: Ξανά το… ασανσέρ στην κάθοδο (video)

Η Μπέρνλι δυσκολεύετε να βρει και πάλι τον τρόπο να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να κερδίσει και πάλι την έξοδό της στην Ευρώπη, κάτι που είχε κάνει στη σεζόν 17/18.

Είναι δεδομένο πως η Premier League είναι όχι μόνο το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά και το πιο δύσκολο. Για να καταφέρεις να… επιβιώσεις θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, αλλά να έχεις και την τύχη με το μέρος σου.

Η Μπέρνλι τις τελευταίες τρεις σεζόν είναι στο… ασανσέρ του ανέβα, κατέβα από την Championship  στην Premier League και το ανάποδο. Από τη σεζόν 17/18 που αγωνίστηκε στην Ευρώπη, μάλιστα είναι αντιμετωπίσει και τον Ολυμπιακό στα play off του Europa Leauge (είχε μία ήττα στο Καραϊσκάκη με 3-1 και μία ισοπαλία στην Αγγλία με 1-1), έχει πέσει στη δίνη της προσπάθειας να σωθεί. Το κατάφερε μέχρι ενός σημείου αλλά τη σεζόν 21/22 τερμάτισε 3η από το τέλος και μαζί με τη Νόριτς και την Γουότφορντ υποβιβάστηκε στην Championship.

Την αμέσως επόμενη σεζόν τερματίζει άνετα πρώτη με δέκα βαθμούς διαφορά (101β.) από τη δεύτερη Σέφιλντ  (91β.)και παρέα ανεβαίνουν στην πρώτη τη τάξη κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε έμοιαζε πολύ με εκείνη δύο χρόνια πριν, με την Μπέρνλι να μην είναι ανταγωνιστική, όσο θα ήθελε και κυρίως όσο θα έπρεπε και από τις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε πως θα βρεθεί να δώσει μάχη για την παραμονής της.

Μία 5άδα καλών παικτών που τελικά δεν της έφτασαν

Παρά το γεγονός πως στο ρόστερ της υπήρξαν κάποιοι αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές, όπως ο δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι τερματοφύλακας Τζέιμς Τράφορντ, όπως ο Νορβηγός αμυντικός Σάντερ Μπέργκε, όπως Άαρον Ράμσεϊ ή ο Τζος Μπράουνχιλ η Μπέρνλι δεν κατάφερε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο και ουσιαστικά βρέθηκε δίκαια στην προτελευταία θέση του πίνακα της βαθμολογίας.

Σε αυτήν την θέση βρέθηκε την 13η αγωνιστική ύστερα από την ήττα της από την Γουέστ Χαμ με 2-1. Η ήττα αυτή ρίχνει την Μπέρνλι στην 19η θέση του πίνακα της βοθμολογίας.

Δεν βγήκε ποτέ από την τριάδα του υποβιβασμού

Η εκτός έδρας νίκη επί της Φούλαμ την 18η αγωνιστική την ανεβάζει για μία και τελευαία φορά στην 18η θέση αλλά σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος από την 10η αγωνιστική δεν κατάφερε να βγει από την τριάδα που πέφτει κατηγορία. Από την 19η αγωνιστική ως και την 38η και τελευταία, έμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ενώ ποτέ δεν βρέθηκε πάνω από την 12η θέση, εκεί όπου βρέθηκε μόλις μία φορά και αυτή ήταν η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πρώτος της σκόρερ ήταν ο Δανός Μπρουν Λάρσεν ο οποίος σκόραρε 7 γκολ, ενώ άλλοι δύο κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία 6 και 5 φορές αντίστοιχα, αυτοί ήταν οι Αμντούνι και Λιλ Φόστερ.

Προπονητής της μέχρι και την τελευταία αγωνιστική ήταν ο Βίνσεντ Κομπανί, ο οποίος πλέον θα είναι στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου.

Νέος τεχνικός δεν έχει ανακοινωθεί, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.