Από τα σχεδόν 500 εκ. ευρώ που έριξε στη μεταγραφική αγορά η Τσέλσι το προηγούμενο καλοκαίρι, τα 47 που έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη, σίγουρα έπιασαν τόπο.

Τον τρέχοντα αιώνα στην Premier League μόνο δύο ποδοσφαιριστές εκκίνησαν τη σεζόν όντες κάτω των 22 ετών και κατάφεραν να έχουν συνεισφορά σε 30+ γκολ της ομάδας τους (γκολ+ασίστ). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2007/08 με 31 γκολ και 6 ασίστ οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τίτλο και τον…εαυτό του στην πρώτη -από τις 5 συνολικά- Χρυσή Μπάλα. Κι ο Έρλινγκ Χάαλαντ που συστήθηκε στο Νησί την προηγούμενη σεζόν, 2022/23 με 36 γκολ και 8 ασίστ, έσπασε όλα τα κοντέρ ως επιθετικό σημείο αναφοράς μιας τέλειας ομάδας.

Μόνο δύο; Γράψτε λάθος. Από φέτος έγιναν τρεις! Ο 22χρονος Κόουλ Πάλμερ, φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μέλος των ακαδημιών της Σίτι από τα 8 του, δεν ήθελε να σκουπίζει άλλο τον πάγκο δίπλα στον Πεπ Γουαρδιόλα με την Τσέλσι να εκμεταλλεύεται την συγκυρία και να τον κάνει δικό της την πρώτη ημέρα του περασμένου φθινοπώρου έναντι 47 εκ. ευρώ. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε με 22 γκολ και 11 ασίστ (αν και η επίσημη Premier League τον εμφανίζει με 12 ασίστ), νικητή του βραβείου Game Changer και βεβαίως παίκτη της χρονιάς στις βραβεύσεις της Τσέλσι.

Δίπλα στην άρτια τεχνική του και το απρόβλεπτο αριστερό πόδι του, στέκεται η ψυχραιμία του. Παροιμιώδης. Εξαιρουμένης της φαρσοκωμωδίας του πέναλτι με την Έβερτον στα μέσα Απριλίου, σε κανένα άλλο σημείο της σεζόν δεν έδειξε να ρέει αίμα στις φλέβες του. Άνιωθος εξ ου και το παρατσούκλι του Cold Palmer, που ταιριάζει απόλυτα με τον πανηγυρισμό του (με τις άκρες των χεριών του τρίβει τους ώμους του, σαν να θέλει να ζεσταθεί). Και μπορεί να τον έχει δανειστεί από το φιλαράκι του στις ακαδημίες της Σίτι, Μόργκαν Ρότζερς (τώρα αγωνίζεται στην Άστον Βίλα) αλλά για το ευρύ κοινό, ο πανηγυρισμός τού ανήκει.

Συν τοις άλλοις το γεγονός πως εκτέλεσε κρίσιμα πέναλτι (Τότεναμ, Άρσεναλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ) δίχως δισταγμό λέει πολλά για το μέταλλό του. Με 9/9 εκτελέσεις απειλεί το ρεκόρ του Γιάγια Τουρέ, που έχει την καλύτερη επίδοση στην Premier League με 11/11.

Ως γνωστόν το υπέροχο άθλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο αριθμοί. Ο Πάλμερ είναι από τους παίκτες που θα πασάρουν ή θα κάνουν ένα κόλπο και θα σηκώσουν τον φίλαθλο από την θέση του στην εξέδρα ή από τον καναπέ του σπιτιού του. Είναι η φανέλα που φοράει ο μαθητής στο δευτεριάτικο παιχνίδι την ώρα της Γυμναστικής στη σχολική αυλή και προσπαθεί να τον μιμηθεί. Οι Άγγλοι το λένε fun to watch. Απολαυστικός. Αυτό είναι ο Πάλμερ.