Kρ. Πάλας 2023-24: MVP ο συναρπαστικός Ολίσε! (video)

H Πρέμιερ Λιγκ, το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει στις τάξεις της δεκάδες παίκτες, που αξίζουν 100% την τιμή του εισιτηρίου, ή της τηλεοπτικής συνδρομής.

Ο Μάικλ Ολίσε, είναι ψηλά, πολύ ψηλά στη λίστα αυτών των παικτών. Ο 22χρονος, που γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά έχει νιγηριανές και γαλλικές ρίζες, από το 2021 που μετακόμισε στην Κρίσταλ Πάλας από τη Ρέντινγκ, μαγεύει το κοινό του «Σέλχαρστ Παρκ» και όχι μόνο.

Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός, μπορεί να παίξει  σε οποιαδήποτε από τις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, όμως το φόρτε του είναι οι επελάσεις από δεξιά.

Όταν παίρνει  την μπάλα και επιταχύνει, δύσκολα τον σταματάς, ο καλπασμός του στη γραμμή, είναι από τους πιο θεαματικούς σε όλο το πρωτάθλημα. Μπορεί να σε ντριμπλάρει μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο, να σκοράρει από μακριά, ή να κόψει την άμυνα στα δύο, με μία κάθετη πάσα.

Στη σεζόν που τελείωσε, αν και έχασε ακριβώς τη μισή λόγω δύο σοβαρών τραυματισμών, πάλι πρόλαβε να κάνει πράματα και θάματα, με 10 γκολ και 8 ασίστ σε μόλις 19 συμμετοχές!  Παίζοντας μόνο το 37% των διαθέσιμων λεπτών στη σεζόν, είχε συμμετοχή στο 28% των γκολ της. Υπό τον Όλιβερ Γκλάζνερ και μαζί με τους Έζε και Ματετά, ήταν μέλος ίσως του καλύτερου επιθετικού τριδύμου στην κατηγορία, στους αγώνες της Άνοιξης.

Όποιος είδε την γκολάρα του στην έδρα της Λούτον, δύσκολα θα την ξεχάσει. Σίγουρα δεν θα τον ξεχάσει ο Καζεμίρο, γι’ αυτά που του έκανε στο 4-0 επί της  Μάντσεστερ Γ., τον Μάιο!

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολίσε, ακόμα είναι…ορφανός από  Εθνική ομάδα, αφού δεν τον έχουν καλέσει στην Ανδρών, ούτε η Αγγλία, ούτε η Γαλλία, αν και έχει παίξει και στις δύο, στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Σε συλλογικό επίπεδο, τα δύσκολα για την Κρίσταλ Πάλας  τώρα αρχίζουν, καθώς όλοι οι μεγάλοι της κατηγορίας, σίγουρα θα ασχοληθούν μαζί του το καλοκαίρι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.