Μπόρνμουθ 2023-24 : «Κεράσια» με γλυκόξινες γεύσεις και χαμόγελα στο φινάλε! (video)

Στην 122η χρονιά της στο Αγγλικό ποδόσφαιρο η Μπόρνμουθ κατέλαβε την 12η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, στην 2η καλύτερη πορεία της στον θαυμαστό κόσμο της, μετά την 9η θέση που κατέλαβε το 2017.

Αυτή ήταν η 122η διαδρομή της ομάδας του Βρετανικού νότου στις επίσημες διοργανώσεις.


Κατέλαβε την 12η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ, στην 2η καλύτερη πορεία της στον θαυμαστό κόσμο της, μετά την 9η θέση που κατέλαβε το 2017.
Δεν ξεκίνησε καλά μετρώντας τρεις ισοπαλίες και έξι ήττες, μέχρι να έρθει η πρώτη χαρούμενη στιγμή της φέτος, στο νικηφόρο – κι αγχωτικό, συνάμα – σκορ 2-1 επί της Μπέρνλι στις 28 Οκτωβρίου κι ενώ πάλι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς – νωρίς μόλις στο 11ο λεπτό!


Με βάση αυτό το ξεκίνμα, σαφώς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίτευγμα η μετέπειτα πορεία της με αρκετούς να εστιάζουν αυτή την αγωνιστική της… «διπροσωπία», στην καθυστερημένη εφαρμογή των σκέψεων – τακτικά κυρίως – του Ισπανού προπονητή Ιραόλα ο οποίος αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι το δύσκολο άλμα από την La Liga και τη Ράγιο Βαγιεκάνο σε κάτι πολύ πιο έντονο και ρυθμικό!


Κι αν οι τρεις πρώτοι μήνες της, ήταν γεμάτοι άγχη – τραυματισμούς – και προβληματισμούς, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος την «εκτόξευσαν» σε ένα χρονικό σημείο όπου μετά την πιο βαριά της ήττα στο «Έτιχαντ» του Μάντσετσερ (6-1) ακολούθησαν έξι νίκες και μια ισοπαλία σε επτά ματς (οι δύο εξ αυτών στο Νότιγχαμ και το Ολντ Τράρφορντ) από τα «τάρταρα» της βαθμολογίας σε μια ασφαλή μετάβαση προς τη μέση του πίνακα!
Ακολούθησε άλλο ένα δύσκολο διάστημα με πολλές απώλειες τους δύο πρώτους μήνες του 2024 ώσπου να έρθει η επίδειξη ανωτερότητας κόντρα σε ομάδες με, περίπου, τους ίδιους στόχους τον «υπέροχο» μήνα Μάρτιο με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία σε πέντε ανταγωνιστικές παρτίδες. Αποκορύφωμα της συγκεκριμένης διαδικασίας, ασφαλώς, το εξ αναβολής ματς της 13ης Μαρτίου με αντίπαλο τη Λούτον όπου και σημειώθηκε η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των αγώνων της στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία και σαφώς ένα από τα πιο εντυπωσιακά come back στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ!
Η Λούτον προηγήθηκε με 0-3 στο πρώτο ημίχρονο, όμως τα «κεράσια» ωρίμασαν σκορπώντας… γλυκές γεύσεις στους οπαδούς τους στην επανάληψη όπου διαμορφώθηκε το απίθανο 4-3 με το γκολ του Σεμένιο στο 83ο λεπτό!
Εντός έδρας είχε επτά νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Μακριά από το γήπεδό της σημείωσε έξι νίκες – οι τέσσερις, «κολλητές» στο καλό της διάστημα το Δεκέμβριο – τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες!

O πρώτος σκόρερ της Μπόρνμουθ εδώ και χρόια! Ντόμινικ Σολάνκε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.