Νότιγχαμ Φόρεστ: Τα κατάφερε και φέτος…(video)

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να «έζησε επικινδύνως» αλλά κατάφερε και φέτος να σώσει την κατηγορία παραμένοντας στα σαλόνια της Premier League.

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Φόρεστ, η οποία είναι η αλήθεια ότι «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό, αλλά κατάφερε να παραμείνει στην «χρυσοφόρο» Premier.

Μια χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλαγή προπονητή, αμφισβητήσεις, αφαιρέσεις βαθμών λόγω οικονομικών υπερβάσεων και πολύ άγχος.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν συνάδουν με την τεράστια οικονομική επένδυση την οποία έχει κάνει στην ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας της Φόρεστ λόγου χάρη, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει ξοδέψει περισσότερα από 260 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα, κάτι που όμως δεν είχε αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο.

Παρόλα ταύτα η Φόρεστ κατάφερε να σώσει την παραμονή και άπαντες ευελπιστούν ότι τα παθήματα να έχουν γίνει και μαθήματα.

Ολοκλήρωσε την σεζόν με 9 νίκες, 9 ισοπαλιες και 20 ήττες με γκολ 49-67. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν η άμυνα της η οποία ήταν η τέταρτη  χειρότερη στο πρωτάθλημα, καλύτερη μόνο από εκείνες των τριών ομάδων που υποβιβάστηκαν (Σέφιλτν Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Λούτον).

Μια από τα ίδια και η επίθεση μιας και είχε επίσης την τέταρτη χειρότερη επίθεση, μετά τα 40 της Έβερτον, τα 41 της Μπέρνλι και τα 35 της Σέφιλντ.

Αγχωτικό ξεκίνημα

Στον πάγκο της ομάδας παρά την κακή πορεία της προηγούμενης σεζόν, άσχετα με την παραμονή, έμεινε στο Στηβ Κούπερ. Πολλή γκρίνια για το αμυντικό παιχνίδι και την έλλειψη κατοχής μπάλας.

Η σεζόν ξεκίνησε με δύο ήττες και δύο νίκες στα τέσσερα πρώτα ματς, αμφότερες εκτός από Άρσεναλ και Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είχε μεσολαβήσει το 2-1 νίκη εντός επί της Σέφιλτν Γιουνάιντεντ και κατόπιν το 0-1 κόντρα στην Τσέλσι στο Λονδίνο.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν καλή. Κάθε άλλο. Στα εννέα επόμενα ματς η Φόρεστ μέτρησε 4 ήττες και 4 ισοπαλίες έχοντας πανηγυρίσει μό0νο ένα τρίποντο, αυτό στις 5 Νοεμβρίου εντός με 2-0 κόντρα στην Άστον Βίλα.

Η κατάσταση έμοιαζε να μην μπορεί ν’ αλλάξει με τον Κούπερ καθώς ακολούθησαν μια ισοπαλία και τρεις ήττες, η τελευταία από τη Τότεναμ με 2-0 εντός στις 15 δεκεμβρίου.

Η αλλαγή προπονητή

Η ήττα από τους «πετεινούς» αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Στηβ Κούπερ στον πάγκο. Στις 19 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε η απόλυση του και μια άλλη εποχή ξεκινούσε.

Το πορτογαλικό μοντέλο είναι πάντα αξιόπιστο και η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη το ακολούθησε ανακοινώνοντας την επόμενη ημέρα κιόλας την πρόσληψη του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Ο 50χρονος πορτογάλος έχοντας πείρα από την Premier στους πάγκους των Γουλβς και Τότεναμ κατάφερε να γυρίσει τα πράγματα.

Μπορεί το ντεμπούτο του να συνοδεύτηκε από ήττα 3-2 εντός από την Μπόρνμουθ, αλλά στην συνέχεια ήρθαν δύο νίκες ανάσα 3-1 εκτός με Νιούκαστλ και 2-1 εντός με Γιουνάιτεντ που έδωσαν ανάσα βαθμολογική αλλά και μεγάλη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Στα επόμενα οκτώ ματς βέβαια ήρθε μόλις μια νίκη αυτή εντός με 2-0 κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Το ευτύχημα όμως για την Φόρεστ ότι συνέχιζαν τις κακές πορείες τους οι, Μπέρνλι, Λούτον και Σέφιλντ οι οποίες παρέμεναν συνεχώς από κάτω της στην βαθμολογία.

Η αφαίρεση των βαθμών και η θετική αντίδραση

Δεν έπεσε ακριβώς σαν κεραυνός εν αιθρία, διότι στις τάξεις του συλλόγου ήταν γνωστές οι οικονομικές παραβάσεις.

Στις 18 Μαρτίου πάντως η Premier League τιμώρησε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών τη Νότιγχαμ Φόρεστ για οικονομικές παραβιάσεις με αποτέλεσμα η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να πέσει στην 18η θέση και να τη ξεπεράσει η Λούτον.

Αυτό όμως αντί να πλήξει αντίθετα χαλύβδωσε τη Νότιγχαμ η οποία στην πεντάδα αγώνων που ακολούθησε πήρε τρεις ισοπαλίς μία εκ των οποίων εκτός με Λούτον, νίκη με Φούλαμ 3-1 εντός και μαζί τεράστια βαθμολογική ανάσα και προσπέρασμα ξανά κόντρα στην βασική της αντίπαλο για την παραμονή.

Η σφραγίδα της παραμονής

Η μάχη κόντρα στις Μπέρνλι και Λούτον, κυρίως τη δεύτερη είχε φτάσει στην κορύφωση της μέσα στον Μάιο.

Στις 11 Μάιου γράφτηκε το φινάλε της σεζόν ουσιαστικά. Η Λούτον γνώρισε την ήττα από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο με 3-1, ξοδεύοντας ουσιαστικά την τελευταία της ελπίδα. Την ίδια αγωνιστική βέβαια, και η Νότιγχαμ ηττήθηκε εντός από την Τσέλσι με 3-2, αλλά την τελευταία αγωνιστική είχε μια αβάντα στο γκολ άβερειτζ που έφτανε τα 12 γκολ.

Έτσι λοιπόν στην τελευταία στροφή της Premier στις 19 Μαίου, η Φόρεστ έπαιζε εκτός με την ήδη υποβιβασμένη Μπέρνλι, ενώ η Λούτον εντός με την Φούλαμ.

Η Νότιγχαμ είχε 29 βαθμούς και η Λούτον 26 κι όπως είπαμε με τη διαφορά των γκολ υπέρ της Φόρεστ. Δεν χρειάστηκαν.

Η Νότιγχαμ νίκησε με 2-1 την Μπερνλι με δυο γκολ του ρις Γουντ, ενώ η Λούτον ηττήθηκε με 4-2 από την Φούλαμ κι όλα πλέον είχαν οριστικά τελειώσει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.