Ο Λεάντρο Τροσάρ είχε τεράστια επιρροή στη σεζόν που τελείωσε στην Άρσεναλ και βοήθησε τους «κανονιέρηδες» να παραμείνουν μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, έστω και χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Community Shield και τελικά η ομάδα του πήρε το τρόπαιο, πέτυχε το μοναδικό τέρμα εκτός έδρας με την Έβερτον, ισοφάρισε σε 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ με τη Τσέλσι, πέτυχε το μοναδικό γκολ στην εκτός έδρας νίκη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Βέλγος επιθετικός ήταν συχνά ο άνθρωπος που έδινε λύσεις.
Είχε συνολικά 17 γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, παίζοντας 46 παιχνίδια σε όλη τη σεζόν για τον σύλλογο. Τα νούμερα αυτά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιξε μόνο τρεις φορές ολόκληρο 90λεπτο στην Premier League!

Ο Τροσάρ πέτυχε επίσης ένα κρίσιμο γκολ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με την Πόρτο και οδήγησε την Άρσεναλ στη διαδικασία των πέναλτι και ήταν ο σκόρερ της ισοφάρισης σε 2-2 στο «Έμιρειτς» στον πρώτο προημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου.
Συνηθίζει να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ. το τελευταίο από αυτά θύμισε τα λόγια του πρώην προπονητή του στην Γκενκ.

«Μπορεί να χειριστεί κάθε κατάσταση», είχε πει ο Ριμπέιρο στο Sky Sports πέρυσι. «Τα γκολ που πετυχαίνει, δεν είναι μόνο εναντίον μικρών ομάδων. Σκοράρει πάντα εναντίον μεγάλων ομάδων και αμυντικών παγκόσμιας κλάσης».
Ο συνολικός απολογισμός των 12 γκολ του Τροσάρ στη Premier league αυτή τη σεζόν περιλαμβάνει και χτυπήματα εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, της Τσέλσι και της Λίβερπουλ.
Το ταλέντο του να ταλαιπωρεί τους κορυφαίους αντιπάλους προϋπήρχε της μετακίνησής του στην Άρσεναλ. Σκεφτείτε το γεγονός ότι τα τελευταία γκολ της καριέρας του στην Μπράιτον ήρθαν εναντίον της Τσέλσι, της Μάντσεστερ Σίτι και με τη μορφή ενός συγκλονιστικού χατ-τρικ στην ισοπαλία 3-3 με τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Παρά τα κατορθώματα αυτά, η μετακίνησή του στο Emirates Stadium, αξίας 27 εκατομμυρίων λιρών, δεν θεωρήθηκε ιδιαίτερα συναρπαστική εκείνη την εποχή. Η Άρσεναλ, άλλωστε, είχε στραφεί σε αυτόν μόνο αφού «ηττήθηκε» από την Τσέλσι στην προσπάθεια της να αποκτήσει τον πολύ πιο ακριβό Ουκρανό Μούντρικ.

Καθώς όμως ο Μούντρικ παραπαίει, ο Τροσάρ συνεχίζει να διαπρέπει. Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ήταν κυρίως δημιουργός, φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό ασίστ, αλλά σκοράροντας μόνο μία φορά. Φέτος, οι αριθμοί έχουν αντιστραφεί, με 12 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα.
Η αποτελεσματικότητα είναι ένα σταθερό θέμα. Ο Τροσάρ μετά τη μετακίνηση του στην Άρσεναλ έχει κατά μέσο όρο ένα γκολ ή μια ασίστ κάθε 104 λεπτά στην Premier League, γεγονός που τον τοποθετεί πίσω μόνο από τους Κάλουμ Γουίλσον, Έρλινγκ Χάλαντ, Μοχάμεντ Σαλάχ, Κόουλ Πάλμερ και Ντιόγκο Ζότα στην κατηγορία αυτή.