Μάντσεστερ Σίτι: Κυριαρχεί στις πρεμιέρες (pic+vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του στέμματος της στην Premier League, απέναντι στην Τσέλσι, στην πρεμιέρα της αγωνιστικής περιόδου 2024/25.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στην κορυφαία κατηγορία την περασμένη περίοδο και θα ξεκινήσει την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων, με δύσκολη αποστολή, με την Τσέλσι στο «Stamford Bridge» την Κυριακή στις 18 Αυγούστου.

Η επερχόμενη εγχώρια σεζόν θα αποτελέσει την 28η μετά από την αλλαγή της ονομασίας της διοργάνωσης το 1992 και από τότε οι «πολίτες» έχουν κατακτήσει τον τίτλο οκτώ φορές, ανεβάζοντας το συνολικό τους απολογισμό σε 10 πρωταθλήμτατα. Πριν ανοίξει η αυλαία της περιόδου της Premier League, το επίσημο site της Μάντσεστερ Σίτι, κάνει μια αναδρομή στο ρεκόρ της στην πρώτη αγωνιστική.

ΚΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΩΝ
Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει τις 15 από τις 27 πρώτες αποστολές της στην Premier League , με ποσοστό νικών 55,5%. Η πρώτη της νίκη ήταν το 3-0 επί της Τσάρλτον στο «Valley» τον Αύγουστο του 2003, με τα γκολ των Ανελκά, Σιμπέρσκι και Τζιχάι.
Συνολικά, οι «πολίτες» έχουν σκοράρει 48 φορές σε αγώνες της πρώτης αγωνιστικής, κατά μέσο όρο 1,77 γκολ ανά παιχνίδι. Έχει δεχτεί μόλις 26 γκολ, έχει χάσει έξι ματς και έχει φέρει έξι ισοπαλίες στα 27 παιχνίδια της αυλαίας στην Premier League.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ
Η μεγαλύτερη νίκη στο πρώτο Σαββατοκύριακο μιας σεζόν στην Premier League, ήρθε στο στάδιο του Λονδίνου, όπου κέρδισε εμφατικά τη Γουέστ Χαμ με σκορ 5-0 το 2019.
Ο Γκάμπριελ Ζεσούς άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, με το χτύπημα του Βραζιλιάνου να αποτελεί το μοναδικό τέρμα του πρώτου ημιχρόνου.
Ωστόσο, η Σίτι μετέφερε τη δυναμική της μετά την ανάπαυλα, όταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ σκόραρε στο 51′, πριν σκοράρει για δεύτερη φορά 25 λεπτά αργότερα για να διευρύνει το πλεονέκτημά της ομάδας του. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πολίτες» σκόραραν ακόμη δύο φορές με πέναλτι του Αγκουέρο και με το τρίτο προσωπικό τέρμα του Στέρλινγκ.

ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΚΟΡ
Το παιχνίδι με το μεγαλύτερο σκορ σε πρεμιέρα, ήταν η αναπάντεχη ήττα με 4-2 από την Άστον Βίλα τον Αύγουστο του 2008. Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα, ο Γκαμπριέλ Αγκμπονλαχόρ, πήρε «φωτιά» και με χατ τρικ οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη.

ΑΡΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΚΟΥΕΡΟ
Ο θρύλος του συλλόγου Σέρχιο Αγκουέρο, έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της Σίτι από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν στην Premier League.
Συνολικά, ο Αργεντινός επιθετικός, έχει σκοράρει επτά φορές σε πρεμιέρες, με τα δύο πρώτα του γκολ να έρχονται στο ντεμπούτο του με τα «γαλάζια», στο ευρύ 4-0 επί της Σουόνσι.
Λίγο μετά την άφιξή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2011, πέτυχε δυό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον των «κύκνων» και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του για μία μεγάλη καριέρα στα αγγλικά γήπεδα.
Στο κατόπι του βρίσκονται οι Νταβίντ Σίλβα, Ραχίμ Στέρλινγκ και Έρλινγκ Χάλαντ, οι οποίοι έχουν σκοράρει από τέσσερις φορές ο καθένας σε πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΕ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
Η Σίτι έχει ένα λαμπρό ρεκόρ στις πρεμιέρες της, υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, κερδίζοντας επτά από τα οκτώ παιχνίδια του. Σε αυτά τα ματς, η Σίτι έχει πετύχει 19 γκολ (με μέσο όρο 2,3 γκολ) και έχει δεχτεί μόλις τρία.
Η πρώτη νίκη ήταν το οριακό 2-1 επί της Σάντερλαντ στο «Etihad Stadium», όπου το πέναλτι του Αγκουέρο και το αυτογκόλ του Μακ Νερ, χάρισαν στους «πολίτες» το τέλειο ξεκίνημα στη λαμπρή βασιλεία του «αφεντικού» της Σίτι.

Η μοναδική ήττα ήταν το εκτός έδρας 1-0 από την Τότεναμ στις αρχές της περιόδου 2021/22, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το δρόμο για τον δεύτερο από τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους. Επίσης, η ήττα στο Βόρειο Λονδίνο είναι ο μοναδικός πρώτος αγώνας της σεζόν, επί θητείας Γκουαρδιόλα, που η πρωταθλήτρια Αγγλίας δεν κατάφερε να σκοράρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.