Άνθιμος & Μιχάλης Καψής : Oικογενειακό κειμήλιο οι στιγμές Εθνικής δόξας (1980-2004) (vid)

Μια υπέροχη Οικογενειακή Ιστορία που έγινε... Έπος για τον Ελληνισμό κι ολόκληρο τον κόσμο. Ο Άνθιμος Καψής, αρχηγός της εθνικής Ελλάδος το 1980 κι ο γιός τους Μιχάλης, μέλος της "γαλανόλευκης" που σκόρπισε χαρά και συγκινήσεις 24 χρόνια μετά, μιλάνε στην κάμερα της NOVA

Ο πατέρας, Άνθιμος Καψής, αρχηγός στην πρώτη εθνική μας ομάδα που πήγε στα τελικά μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης. Το EURO 1980 ή πιο γνωστό, τότε, ως κύπελλο Εθνών. Στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης όπως ήταν ο τρόπος διεξαγωγής της τελικής φάσης κι αφού προηγουμένως η «γαλανόλευκη» του Αλκέτα Παναναγούλια είχε αφήσει εκτός, στα προκριματικά, μεγαθήρια της εποχής όπως η Σοβιετική Ένωση και η Ουγγαρία!
Στα γήπεδα της Ιταλίας, η εθνική μας έπαιξε κόντρα σε πολύ δύσκολες ομάδες όπως η πανίσχυρη, εκείνη την εποχή, Τσεχοσλοβακία, η Ολλανδία – από την οποία χάσαμε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο φινάλε και η μετέπειτα κάτοχος του τροπαίου Δυτική Γερμανία με την οποία κάναμε και το καλύτερο παιχνίδι μας, στην ισόπαλη χωρίς τέρματα παρτίδα!

188256


Μετά από 24 χρόνια, ο γιός Μιχάλης Καψής έγραψε Ιστορία, ενσαρκώνοντας τα πιο τρελά όνειρα όχι μόνον τα δικά του ή του πατέρα του αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού! Στα γήπεδα της Πορτογαλίας, στην 2η παρουσία της εθνικής μας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η «γαλανόλευκη» με τον Μιχάλη Καψή, το καμάρι του Άνθιμου στο κέντρο της άμυνας, έκανε το «θαύμα» της κατακτώντας το τρόπαιο!
Μια Μοναδική Ιστορία, ως το πιο λαμπρό Οικογενειακό κειμήλιο, τουλάχιστον στα χρονικά του παγκόσμιου αθλητισμού!


Μόνον η οικογένεια Σμάϊχελ στη Δανία μπορεί να υπερηφανεύεται για κατι ανάλογο! Με τον Πίτερ Σμάϊχελ να γίνεται πρωταθλητής Ευρώπης το 1992 ως γκολκίπερ της Δανίας και το γιό του Κάσπερ να παίζει αυτές τις ημέρες, ως τη φάση των «16», στο EURO 2024…
Οι δυο τους πάντως έγιναν ήρωες και στην Αγγλία όπου κατέκτησαν τη πρέμιερ Λιγκ, ο μπαμπάς με την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ και ο γιός με την Λέστερ, στη δική του μεγάλη έκπληξη!


Εδώ όμως, από τις γειτονιές του Πειραιά ξετυλίχτηκε ένα πιο λαμπρό κουβάρι κάτω από ένα, σαφώς, υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας!
Ο Άνθιμος, στις εποχές που το Ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε τα πρώτα δειλά – δειλά επαγγελματικά βήματα βάδισε σε μονοπάτια ανέγγιχτων, για εκείνα τα δεδομένα, ποδοσφαιρικών ινδαλμάτων της γηραιάς ηπείρου.
Στην πορεία το… «μήλο» έπεσε κάτω από τη «χρυσή μηλιά» για να φυτρώσει ένα περήφανο οικογενειακό «δένδρο» μπολιασμένο από στιγμές δόξας, συγκίνησης και περηφάνιας για ένα ολόκληρο ένθος!


Μπαμπάς και γιός μιλάνε στην κάμερα της NOVA για τα «ταξίδια» τους, τις πιο έντονες αναμνήσεις τους, τις αλησμόνητες παραστάσεις τους αλλά ακόμη και για μια απίθανη ιστορία – οικογενειακή κι αυτή – καθώς με το Έπος του EURO 2004 συνέπεσε και ο γάμος της αδερφής του Μιχάλη και κόρης του Άνθιμου! Ναι… το έζησαν κι αυτό γιατί η μοίρα τα έφερε έτσι! Στις 3 Ιουλίου, μια μέρα πριν τον μεγάλο τελικό στη Λισαβόνα!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.