Premier League: Τα χιλιόμετρα την περίοδο της προετοιμασίας και οι λόγοι που επιλέγουν μακρινούς προορισμούς

Με τη νέα σεζόν να ξεκινά την Παρασκευή 16 Αυγούστου στη NOVA , οι ομάδες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται. Oι σύλλογοι θα εκτοξεύονται σε όλο τον κόσμο εκτός από την Έβερτον που μένει Βρετανία. Ελλάδα ταξιδεύει η Φόρεστ!

Το πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα στον κόσμο είναι και πολυταξιδεμένο. Σέντρα στα κανάλια Novasports τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Τις επόμενες εβδομάδες, οι παίκτες θα έχουν λάβει μέρος σε προπονήσεις πριν από τη σεζόν. Αυτό διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Tα πρώτα παιχνίδια της σεζόν είναι κρίσιμα για τις ομάδες και τους οπαδούς να δουν πώς οι νέοι παίκτες τους από τη μεταγραφική περίοδο έχουν ενσωματωθεί. Οι οπαδοί τείνουν να βάζουν πολύ βάρος στο πρώτο παιχνίδι για να δώσουν τον τόνο της σεζόν. Ρεαλιστικά, μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να επανέλθουν οι παίκτες στο απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Όποιο και αν είναι το άθλημα, η προπόνηση και η αξιολόγηση τραυματισμών είναι απαραίτητα για την προετοιμασία. Θα χρειαστεί να βρεθούν σε άριστη φυσική κατάσταση για την επόμενη σεζόν, καθώς θα εμπλακούν σε συνεχείς αγώνες. Στόχος να χτιστούν γερές βάσεις φυσικής κατάστασης, τεχνικές σας ικανότητες και εξασφάλιση βέλτιστης απόδοσης. Μετά από ένα διάλειμμα και επαναφόρτιση σώματος μετά την περασμένη σεζόν, το σώμα θα πρέπει να ανακτήσει τη φυσική του κατάσταση και για την αποφυγή τραυματισμών.

Ένα πρόγραμμα προετοιμασίας πριν από τη σεζόν θα περιλαμβάνει προπόνηση δύναμης και ευελιξίας. Η προπόνηση δύναμης θα ενισχύσει τη μυϊκή δύναμη και θα βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Η προπόνηση ευελιξίας θα επιτρέψει στις αρθρώσεις σας να κινούνται σε ένα πλήρες εύρος κίνησης και θα βελτιώσει τη φυσική απόδοση. Αρχικά, αυτή η περίοδος επιτρέπει τη γενική προετοιμασία ολόκληρου του σώματός, χωρίς απαραίτητα τις ειδικές δεξιότητες για το άθλημα ώστε να αποκτηθούν βασικά επίπεδα φυσικής κατάστασης, και δύναμη που απαιτεί το άθλημά και να χτιστεί καρδιαγγειακή αντοχή.

Τέλος, επιτρέπει χρόνο για ενασχόληση με τις αδυναμίες, τις τακτικές δεξιότητες και βελτίωση ικανοτήτων. Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο γίνονται ασκήσεις που περιλαμβάνουν έλεγχο μπάλας, κεφαλιά, ντρίμπλα, πάσα και σουτ.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Η προετοιμασία σε μακρινές χώρες προσφέρει στις ομάδες τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν διαφορετικά κλίματα και συνθήκες για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών, οι οποίοι μαθαίνουν και προσαρμόζονται σε νέες προκλήσεις, όπως η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ

Τα φιλικά παιχνίδια και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά την προετοιμασία προσελκύουν ντόπιους φιλάθλους, ενισχύοντας την παρουσία της ομάδας σε αγορές του εξωτερικού. Αυτή η στρατηγική αυξάνει τη βάση των οπαδών και ενισχύει τις εμπορικές ευκαιρίες. Επίσης οι συμφωνίες με μεγάλα τουρνουά γεμίζουν και τα ταμεία των ομάδων. Ο κόσμος πέρα από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, δεν έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από το κοντά τους κορυφαίους παίκτες και περιμένει με ανυπομονησία τις καλοκαιρινές εξορμήσεις.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ

Τέλος, η απομάκρυνση από την καθημερινότητα και την πίεση του αγωνιστικού προγράμματος στην Αγγλία επιτρέπει στους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και να μένουν αφοσιωμένοι στο χτίσιμο της σεζόν. 

H σκληρή δουλειά αρχίζει τώρα. Οι ομάδες θα διανύσουν περίπου 190.593 μίλια ταξιδεύοντας μεταξύ των αγώνων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ταξιδιώτες του καλοκαιριού; Ποιος είναι ο πιο βιώσιμος σύλλογος και ποια νέα ομάδα της Premier League ταξιδεύει περισσότερο;

ΜΑΚΡΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόκειται να πάρει τα περισσότερα αεροπορικά μίλια αυτό το καλοκαίρι (16.213). Οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεκινούν στην πραγματικότητα όχι πολύ μακριά από το σπίτι τους, αντιμετωπίζοντας τους Ρέιντζερς στο Εδιμβούργο, πριν κατευθυνθούν στις ΗΠΑ για να παίξουν αγώνες στο Λος Άντζελες, το Σαν Ντέιγκο και τη Νότια Καρολίνα. Στην Αμερική, θα συναντήσουν την Άρσεναλ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας (15.014 μίλια), καθώς και τη Λίβερπουλ. Οι Gunners θα αντιμετωπίσουν επίσης τους Reds –συναντήσεις στη Φιλαδέλφεια την 1η Αυγούστου– έχοντας ήδη αντιμετωπίσει την Bournemouth στο LA νωρίτερα στο ταξίδι τους. Οι άνδρες του Μίκελ Αρτέτα ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες πίσω στο Λονδίνο με παιχνίδια εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της Λιόν.

Η Τσέλσι κατέχει την τέταρτη θέση σε αυτή τη λίστα και θα είναι μεταξύ άλλων όπως η Άστον Βίλα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Γουέστ Χαμ και η Γουλβς που περνούν επίσης το καλοκαίρι τους στις εμφανώς δημοφιλείς ΗΠΑ. Στην Ασία πρόκειται να περάσει το καλοκαίρι της η Τότεναμ. Η Νότια Κορέα ήταν δημοφιλής προ-σεζόν τοποθεσία για τους Σπερς τα τελευταία χρόνια, έχοντας επισκεφτεί το 2017 και το 2022, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Ασιάτης Σον Χεούνγκ-μιν θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο ως αρχηγός στη χώρα του. Θα περάσουν επίσης λίγο χρόνο στην Ιαπωνία, αφού έχουν επισκεφθεί για τελευταία φορά το 1991. Θα παίξουν απέναντι στην πρώην ομάδα του Αντρές Ινιέστα, Vissel Kobe στο Τόκιο. Η Νιούκαστλ και η Μπράιτον θα περάσουν χρόνο στην ίδια πόλη, ωστόσο, καμία από τις τρεις ομάδες δεν θα παίξει μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ήπειρο.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ

Για ορισμένες ομάδες, η προετοιμασία θα περάσει πολύ πιο κοντά στο σπίτι της. Αυτό θα μπορούσε να αφορά την προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, αν και αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Η Έβερτον πρόκειται να κάνει το λιγότερο ταξίδι, κάνοντας μόλις 700 μίλια ενώ παίζει παιχνίδια στην Αγγλία και την Ιρλανδία. Τα οικονομικά ζητήματα του συλλόγου έχουν τεκμηριωθεί καλά και μπορεί να χρειαστούν τσιμπήματα, καθώς ψάχνουν να βρουν νέο ιδιοκτήτη μετά την κατάρρευση των συνομιλιών εξαγοράς με τον Όμιλο Friedkin.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ και η Σαουθάμπτον θα απολαύσουν τις ηλιόλουστες απολαύσεις και τα ζεστά κλίματα της Ισπανίας και της Ελλάδας! Ενώ η Φούλαμ δεν θα είναι μακριά, καθώς επισκέπτεται την Πορτογαλία που κατάγεται ο προπονητής Μάρκο Σίλβα, μαζί με την Μπρέντφορντ, καθώς και κατευθύνεται προς τη Γερμανία. Η Λέστερ θα περάσει επίσης λίγο χρόνο στη Γερμανία καθώς και στη Γαλλία. Η νεοφώτιστη ομάδα της Ίπσουιτς κατευθύνεται επίσης στην Ευρώπη για να παίξει δώσει τρεις φιλικούς αγώνες στην Αυστρία.

ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΣύλλογοςΜίλια Προορισμός
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ16,213Σκωτία – ΗΠΑ – Αγγλία
Άρσεναλ15,014ΗΠΑ – Αγγλία
Τότεναμ12,827Σκωτία – Αγγλία – Ιαπωνία – Νότια Κορέα
Τσέλσι12,612ΗΠΑ – Αγγλία
Μπράιτον11,970Ιαπωνία – Αγγλία
Νιουκάστλ11,800Ιαπωνία – Αγγλία
Άστον Βίλα11,777ΗΠΑ – Σλοβακία – Αγγλία
Γουλβς11,320ΗΠΑ – Αγγλία
Μπόρνμουθ10,983ΗΠΑ – Αγγλία
Γουέστ Χαμ10,286Αυστρία – ΗΠΑ – Αγγλία
Μάντσεστερ Σίτι9,795ΗΠΑ – Αγγλία
Κρίσταλ Πάλας8,909ΗΠΑ – Αγγλία
Λίβερπουλ8,246ΗΠΑ – Αγγλία
Νότιγχαμ Φόρεστ5,278Αγγλλία – Ισπανία – Ελλάδα
Μπρέντφορντ4,101Αγγλία – Πορτογαλία
Ίπσουιτς2,585Αυστρία – Αγγλία
Φούλαμ2,253Πορτογαλία – Γερμανία
Σαουθάμπτον2068Αγγλία – Ισπανία
Λέστερ1,388Αγγλία – Γερμανία – Γαλλία
Έβερτον700Αγγλία – Ιρλανδία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.