Κοντεύουμε να τον ξεχάσουμε, αλλά δεν έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Ο Μαδριλένος Νταβίντ Ντε Χέα είναι μόλις 33 χρόνων, αλλά παραμένει ανενεργός από τότε που έφυγε από τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2023.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας πέρασε 12 χρόνια στο Ολντ Τράφορντ και συμπλήρωσε 545 συμμετοχές με τον αγγλικό σύλλογο, ενώ κατέκτησε πέντε μεγάλα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου στην Premier League.

Η Γιουνάιτεντ επέλεξε να υπογράψει τον Αντρέ Ονάνα από την Ίντερ το περασμένο καλοκαίρι και ο Ντε Χέα έφυγε από τον σύλλογο με ελεύθερη μεταγραφή, όταν έληξε το συμβόλαιό του. Έκτοτε, υπάρχουν έντονες εικασίες για το ποιος σύλλογος θα μπορούσε να τον αποκτήσει ώστε να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο Ντε Χέα.

Σύμφωνα με τo Athletic, ο 33χρονος σκέφτηκε για λίγο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς ένιωθε «πληγωμένος» από την κακομεταχείριση του Έρικ τεν Χαγκ. Σε στενούς κύκλους, ο παίκτης φέρεται να αποκάλυψε ότι ο προπονητής και τότε διευθυντής ποδοσφαίρου Τζον Μέρτε ήταν υπεύθυνος για την αποχώρησή του από την αγαπημένη του ομάδα και ότι θα σκεφτόταν να επιστρέψει στον σύλλογο αν αυτό το δίδυμο αποχωρήσει. Ο Ντε Χέα σύντομα άλλαξε γνώμη, δεν «κρεμάει» τα γάντια του και προπονείται σχολαστικά για να επιστρέψει. Ο πρώην αστέρας της Ατλέτικο Μαδρίτης μοιράστηκε πρόσφατα μια αινιγματική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τους ακολούθους του να μαντέψουν και τώρα συνδέεται με μία μετακίνηση στο MLS. Ο πρώην διεθνής Ισπανός τερματοφύλακας, ανέβασε το emoji της κλεψύδρας, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ότι επίκειται ανακοίνωση.

Ένα δημοσίευμα της Athletic εξηγεί γιατί η αναμονή μπορεί να φτάσει στο τέλος της. Το άρθρο υποστηρίζει ότι ο επόμενος σύλλογος του Ντε Χέα θα μπορούσε να ανακοινωθεί ήδη την επόμενη εβδομάδα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει πρόταση από σύλλογο που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενδεχομένως από την Ίντερ Μαϊάμι. Η Ίντερ Μαϊάμι έχει βάλει στόχο να κατακτήσει φέτος το νταμπλ και να δείξει στον κόσμο ότι το εγχείρημα του Λιονέλ Μέσι άξιζε τον κόπο.

Η απόκτηση του Ντε Χέα θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ιδιότητα της Ίντερ Μαϊάμι, ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και των δύο τίτλων και ο Ισπανός τερματοφύλακας θα μπορούσε να προσθέσει πολλή ποιότητα στην αμυντική γραμμή.  Υπάρχει και η επιλογή μίας ομάδας που τον έχει προσεγγίσει από το πρωτάθλημα της Saudi Pro League και μίας από την Ιταλία. Σύλλογος της Premier League έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του, αλλά ο Ισπανός δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Αγγλία μετά από 12 χρόνια παρουσίας στη Γιουνάιτεντ.