Το όραμα του Ράτκλιφ

Ο Sir Τζιμ Ράτκλιφ ψάχνει να χτίσει ένα νέο γήπεδο. O Βρετανός δισεκατομμυριούχος θέλει να φτιάξει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά».

Το σχέδιο, σύμφωνα με την έκθεση, θα έβλεπε τη Γιουνάιτεντ να δημιουργήσει ένα «Γουέμπλεϊ του Βορρά» για να ανταγωνιστεί το εθνικό στάδιο των 90.000 θέσεων στο βόρειο Λονδίνο. Είναι ακόμη νωρίς και πρόωρο να υποστηρίξουμε ότι αυτή είναι η μόνη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Γιουνάιτεντ, αν και είναι η προτιμώμενη διαδρομή για τη δημιουργία ενός νέου έδρας παγκόσμιας κλάσης με τα γύρω οφέλη.

Όπως αναφέρει το «The Athletic», ο αγγλικός σύλλογος ήδη διερευνά αυτήν την επιλογή και σκοπεύει να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο χωρητικότητας 100.000 ατόμων, 25.000 περισσότερες θέσεις από το σημερινό «Old Trafford». Ο αριθμός θεωρείται ρεαλιστικός, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων για τους αγώνες του συλλόγου.

Ο Τζιμ Ράτκλιφ θέλει ένα γήπεδο κατασκευασμένο από την αρχή, αντί για  μία ανακαίνιση του «Old Traford» και το σχέδιο είναι να γίνει σε μια τοποθεσία που ήδη ανήκει στο σύλλογο, δίπλα στο σημερινό γήπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορούσε να συνεχίσει να παίξει στο «Old Traford» κατά τη διάρκεια των εργασιών. Όσον αφορά το κόστος, μια νέα κατασκευή αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ μια υποθετική ανακαίνιση του γηπέδου θα κόστιζε περίπου το μισό ποσό.

Τώρα η ομάδα εργασίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα για την κατασκευή ενός εντελώς νέου σταδίου, αντί για την ανακαίνιση του υπάρχοντος εδάφους. Η Γιουνάιτεντ έχει ήδη ερευνήσει τι έχουν κάνει άλλοι αθλητικοί σύλλογοι σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Στάδιο SoFi στο Λος Άντζελες, όπου γνώρισαν την ήττα από την Άρσεναλ πριν λίγες μέρες.

Το «Old Traford» άνοιξε τις πόρτες του το  1910 και φιλοξενεί αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 114 χρόνια, έχοντας λάβει τις τελευταίες εργασίες ανακαίνισης το 2007. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.