Premier League: Η νέα πρόκληση της Μπόρνμουθ

Η παρουσίαση της Μπόρνμουθ, εν όψει της έναρξης της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μπόρνμουθ, παρά τις αβεβαιότητες, συνεχίζει να επιδιώκει υψηλότερους στόχους, γεγονός που φάνηκε με την πρόσληψη του Άντονι Ιραόλα. Η ομάδα από την παραλιακή πόλη της Αγγλίας κατάφερε να ενισχύσει τη θέση της στην Premier League την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο οι διακυμάνσεις στην απόδοσή της απαιτούν βελτίωση, αν θέλει να… ψηλώσει. Το παρατεταμένο ασταθές διάστημα από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο που οδήγησε σε απώλεια κρίσιμων βαθμών, θέτει την ομάδα σε κρίσιμη θέση για τη νέα σεζόν. Για να διατηρήσει την ανοδική της πορεία, ο Ιραόλα θα πρέπει να εξαλείψει αυτά τα “κενά” απόδοσης.

Η  Μπόρνμουθ δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήρια την καλοκαιρινή περίοδο. Με την υπογραφή του Ντάνιελ Τζέμπισον η τεχνική ηγεσία επένδυσε στο μέλλον, ενώ για το παρόν φρόντισε να επενδύσει στον Λουίς Σινιστέρα, του οποίου τα δικαιώματα αγοράστηκαν από τη Λιντς. Ο τελευταίος γνωρίζει καλά την ομάδα, καθώς αγωνίστηκε στην ομάδα την περσινή σεζόν με τη μορφή δανεισμού.

Ο προπονητής: Άντονι Ιραόλα

Ο Ιραόλα, με εμπειρία από τη La Liga, έχει δείξει ότι μπορεί να μεταφέρει την Μπόρνμουθ σε υψηλότερο επίπεδο. Παρά τις δυσκολίες, όπως η αποχώρηση του βοηθού του Ίνιγκο Πέρεθ, λόγω μη χορήγησης κάρτας εργασίας, ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε κατόρθωσε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της ομάδας στην Premier League. Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με το αν η Μπόρνμουθ είναι απλώς ένα “σκαλοπάτι” στην καριέρα του Ιραόλα παραμένουν. Η νέα σεζόν θα είναι καθοριστική για να δείξει αν η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία σταθερή παρουσία στην Premier League και αν ο Ισπανός τεχνικός θα μπορέσει να κατακτήσει έναν δεύτερο τίτλο στην καριέρα του μετά το κυπριακό Σούπερ Καπ το 2018 με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Η κατάσταση εκτός αγωνιστικού χώρου

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μπιλ Φόλεϊ, ανακοινώνοντας το σχέδιο για νέο στάδιο 18.500 θέσεων, δείχνει την πρόθεσή του να ενισχύσει την ομάδα και να βάλει σταθερές βάσεις για την οικονομική βιωσιμότητα του συλλόγου. Παράλληλα, η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων από 6%-17% προκαλεί αντιδράσεις, ωστόσο η ομάδα φαίνεται αποφασισμένη να επωφεληθεί από τον… πλούτο της περιοχής.

Οι πρωταγωνιστές

Η απόδοση του Αντουάν Σεμένιο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για την ομάδα. Ο Σεμένιο ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν την προηγούμενη σεζόν και μπορεί να αποτελέσει την “έκπληξη” της σεζόν, ιδίως μετά τη φυγή του Ντομινίκ Σολάνκε, ο οποίος με τα 19 γκολ του την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν ήταν αδιαμφισβήτητα η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας. Μένει να δούμε αν τα χρήματα από την πώληση του Σολάνκε θα επενδυθούν σε κάποιον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά για τον αγγλικό σύλλογο στο πρωτάθλημα που ξεκινά σε λίγα 24ωρα. Αρχικά ένα ποσό 10 εκ. ευρώ πήγε στην Μπαρτσελόνα για τα δικαιώματα του Αραούχο!

Η Μπόρνμουθ αντιμετωπίζει μια πρόκληση που δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά και στρατηγική. Οι νέες προσδοκίες, οι οικονομικές επενδύσεις και οι τακτικές επιλογές του Ιραόλα θα καθορίσουν αν η ομάδα θα καταφέρει να αναδειχθεί ως μία από τις δυνατές παρουσίες στην κατηγορία. Η ομάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με υψηλές προσδοκίες και την ανάγκη να αποδείξει την αξία της στην Premier League, υπό την καθοδήγηση του Ιραόλα και την οικονομική υποστήριξη του Φόλεϊ.

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

ΉΡΘΑΝ

ΠαίκτηςΑποκτήθηκε απόΠοσό
Luis SinisterraLeeds United£20m
Enes UnalGetafe£14m
Dean HuijsenJuventus£12.8m
Julián AraujoBarcelona£9m
Alex PaulsenWellington Phoenix£2m
Daniel JebbisonSheffield UnitedΕλεύθερος

ΈΦΥΓΑΝ

ΠαίκτηςΠήγε σεΠοσό
Dominic SolankeTottenham Hotspur£55m
Kieffer MooreSheffield United
Lloyd KellyNewcastle UnitedΕλεύθερος
Jamal LoweSheffield WednesdayΕλεύθερος
Darren RandolphReleasedΕλεύθερος
Emiliano MarcondesReleasedΕλεύθερος
Ryan FredericksReleasedΕλεύθερος
Joe RothwellLeeds UnitedΔανεικός
Alex PaulsenAuckland FCΔανεικός

Το Ρόστερ

1Neto
2Dean Huijsen
3Milos Kerkez
4Lewis Cook
6Chris Mepham
7David Brooks
8Romain Faivre
10Ryan Christie
11Dango Ouatarra
14Alex Scott
15Adam Smith
16Marcus Tavernier
17Luis Sinisterra
18Tyler Adams
19Justin Kluivert
21Daniel Jebbison
22Hamed Junior Traore
23James Hill
24Antoine Semenyo
25Marcos Senesi
26Enes Unal
27Illia Zabarnyi
28Gavin Kilkenny
29Philip Billing
32Jaidon Anthony
37Max Aarons
42Mark Travers


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.